GÅ TIL PRØVEPAKKE


10 gode råd til hunde i sommervarmen

HUNDETIPS & TRICKS 

Dette indeholder sponsoreret indhold skrevet af Handyhand, hvor du kan finde engagerede mennesker der kan hjælpe dig med dine opgaver.

Vi kender alle det med vi gerne vil gøre det bedste for vores hunde, særligt i sommervarmen. Men det kan være svært helt at vide, hvad man skal gøre og ikke gøre, når man har en hund. Der er rigtig mange forskellige anbefalinger og råd, som kan gøre det forvirrende, når man gerne vil gøre det bedste for sin hund. Hvis du gerne vil have 10 gode råd til hunde i sommervarmen, læs med her.

Læs også: Sådan rejser du på ferie med din hund

1. Adgang til frisk drikkevand

Et af de vigtigste råd, når du skal passe på din hund i sommervarmen, er at den skal have adgang til frisk drikkevand. Det behøver ikke være iskoldt drikkevand, men det skal være frisk og være frit tilgængeligt, så hunden kan drikke så snart den får brug for det. Når du er ude at gå med hunden, skal du også huske at have vand med. På den måde sikre du at din hund altid har adgang til frisk drikkevand. 

2. Sørg for kølige steder

En anden ting du skal sørge for er, at din hund altid har adgang til kølige steder den kan ligge sig, når den får det for varmt. Du kan eksempelvis lade døren stå til badeværelset eller kælderen, da der ofte er dejlig koldt, hvis man ikke har gulvvarme. Hvis du ikke har mulighed for det, kan du give hunden et køletæppe, den kan ligge sig på, når den får det for varmt. 

3. Undgå lange gåture

Når det er varmt i løbet af dagen, er det en god ide at undgå lange gåture. Hvis I skal på en lang gåtur, anbefales det at vente til sidst på dagen eller om aftenen, hvor varmen har lagt sig. Hvis du gerne vil gå med din hund i løbet af dagen, anbefales det at gå lidt flere korte ture, så det kan blive fordelt over tid og hunden kan blive kølet ned i mellemtiden. 

Læs også: Får du en hvalp her til sommer? Læs nogle gode råd her.

4. Vær opmærksom på hundens poter

Når du er ude at gå med hunden, eller hunden leger i haven, er det vigtigt at du er opmærksom på hundens poter. Der er rigtig mange steder, der godt kan blive varme i sommervarmen og derfor er det vigtigt at du sikre dig at din hund ikke brænder poterne. Når du er ude at gå med hunden, kan det være en god ide at gå i skyggen, så fliserne ikke er alt for varme.

5. Husk solbeskyttelse til korthåret hunde

Det er ikke altid man lige tænker over det, men nogle hunde kan faktisk godt have brug for en form for solbeskyttelse. Det er særligt korthåret eller hvid pelshunde, der har har brug for solbeskyttelse. Hvis du gerne vil beskytte din hund med solbeskyttelse, har du mulighed for at finde en solcreme eller en solbeskyttelses trøje.

6. Hundeis

Hvis du gerne vil forkæle din hund i sommervarmen, har du mulighed for at give din hund en sund hundeis, der kan give lidt afkøling. Husk dog at isen helst ikke skal indeholde sukker eller fedende ingredisenser.

7. Skyggepladser i haven

En måde, at gøre det rart for din hund at være i haven, er at have et par skyggepladser i haven. Det kan eksempelvis være du er heldig at have en busk, der giver skygge i den varmeste tid på dagen. Hvis du ikke har det, kan du sætte en parasol eller skyggetelt op til din hund.

Læs også: Min hund er blevet bidt af en hugorm, hvad gør jeg?

8. Hundepool

Hvis du gerne vil gøre det endnu bedre for hunden i haven, kan du give den en hundepool, hvor hunden har mulighed for at køle ned. Hvis din hund er glad for vand, er det den perfekte mulighed for at køle hunden ned. 

9. Undgå ture på stranden

Et af de steder du skal undgå at tage din hund med i varmen er på stranden. Det er selvfølgelig i orden at gå en tur med hunden på stranden, men det kan være svært at finde skygge til hunden, hvis man er afsted i flere timer af gangen. Det kan også være rigtig varmt for hunden at gå i sandet eller asfalten omkring stranden. 

10. Lad hunden blive hjemme

Det er ikke kun på stranden man skal undgå at have hunden med i sommervarmen. Faktisk, er det en god ide at lade hunden blive hjemme på alle familieudflugter, hvis du skal besøge steder, hvor der er mange menneske. Det er nemlig svært for hunden at falde til ro og slappe af i skyggen, hvis der er mange mennesker omkring den. Så selvom du gerne vil have hunden med, er det altså en god ide at lave den blive hjemme. En anden ting du skal undgå er at have hunden med i bilen, da det hurtigt kan blive varmt for hunden i bilen. 

Relaterede artikler

Må din hund få gluten?
Må din hund få gluten?
Du har nok hørt meget om glutenfri foder, eller foder uden korn i. Der er mange hunde der er begyndt og få det, og du ov
Læs mere
Sundt og nærende: Kend ingredienserne i din hunds hundefoder
Sundt og nærende: Kend ingredienserne i din hunds hundefoder
Læs med i denne artikel, hvor samtlige af vores nøje udvalgte ingredienser vil blive beskrevet og forklaret, så du kan f
Læs mere
Er hunde kødædere eller altædende?
Er hunde kødædere eller altædende?
Er hunden carnivore eller omnivore? Dette er et længere diskuteret emne, som der er mange delte meninger om. Carnivore e
Læs mere
Hvad er den bedste hundemad? Derfor burde du fodre din hund med tørfoder
Hvad er den bedste hundemad? Derfor burde du fodre din hund med tørfoder
Når man fodrer sin hund, er det vigtigt at holde øje med, hvad den får at spise, da et godt foder er med til øge din hun
Læs mere
Har du en gammel hund? Dette burde du fodre den med
Har du en gammel hund? Dette burde du fodre den med
Er din hund ved at blive gammel? Kan du mærke at din bedste ven ikke kræver så lange gåture længere? Så kan det godt vær
Læs mere
Hundefoder til aktive hunde
Hundefoder til aktive hunde
Hvordan er det at være en aktiv hund? Og hvordan skal den fodres? Læs med, hvis du føler at din hund er mere aktiv end e
Læs mere
GÅ TIL PRØVEPAKKE