GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk
5. Nov, 2019
3 Min. Læsning

7 gode råd: Sådan rejser du med din hund

HUNDETIPS & TRICKS

Hunden er menneskets bedste ven. Og selvfølgelig vil du gerne have din bedste ven med ud at rejse!

Hunden er ofte en helt naturlig del af familien, og hvis du gerne vil undgå at efterlade din "vuffer" derhjemme, får du her 7 gode råd til, hvordan du rejser med din hund.

1. Vær bevidst om, hvad det kræver at rejse med hund

Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer, hvad det kræver at rejse med en hund. Der er nemlig mange ting, du skal tage højde for, for at det bliver en god oplevelse for både dig og din hund.

Husk frem for alt, at du ikke kun må tage hunden med for din egen skyld. Overvej altid, om det vil være bedre for din hund at blive hjemme hos familie, venner eller i en hundepension.

Læs også: Sådan ved du, om din hund er ked af det

2. Sæt dig ind i reglerne

Der gælder særskilte regler for hunde, alt efter hvor du rejser hen. Er det inden for Danmarks grænser, er der ikke så meget at undersøge - udover om du eksempelvis må have hunden med i sommerhus på hotel eller lignende.

Skal du rejse ud af landet, skal du undersøge hundepas, rejseomstændigheder og lovgivning.

3. Sørg for, at din hund har de rette vaccinationer

Så snart du rejser uden for Danmark, er det i EU lovpligtigt, at din hund har en vaccination mod rabies. Men alt efter hvor du rejser hen, kan der være andre krav til vaccinationer.

Sørg derfor for, at din hund har alle relevante og lovpligtige vaccinationer, så den er sikker og beskyttet under hele turen.

Læs også: Skal din hund vaccineres?

4. Tag hunden med i toget

I langt de fleste nationale tog kan du tage din hund med - men vær altid opmærksom på, om der gælder særlige regler eller restriktioner, også når du har hund med i metroen. 

Når du rejser med DSB, kommer din hund kun gratis med, hvis den opholder sig i en hundetaske eller lignende - større hunde skal der købes en børnebillet (hundebillet) til.

5. Må du have hund med i bussen?

Som udgangspunkt må du gerne have din hund med i bussen, hvis den kan sidde på dit skød eller være i en hundetaske.

Ved nogle busselskaber kan du købe en børnebillet, hvis din hund er større end det. Derfor skal du altid undersøge de regler, der gælder for det busselskab, du skal rejse med.

6. Er der regler for hunde i bil

Der er ikke nogen specifikke regler, hvis du vil have din hund med på biltur - men det er lovpligtigt, at din hund transporteres ansvarligt.

Er din hund god til at sidde stille, behøver den ikke at være i bur eller være fastspændt. Hopper din hund derimod rundt i bilen, kan det udløse en bøde, og det er måske værd at overveje at anskaffe dig et transportbur. Alternativt kan du også sørge for, at I er flere i bilen, så der er en, der kan sidde med hunden.

Husk, at din hund kan få køresyge. Så på lange ture er det en god idé at tage pauser og sørge for, at hunden får mad og drikke.

Læs også: Sådan har du din hund med i bil og undgår at den bliver køresyg

7. Tag hunden med i flyet

Langt de fleste flyselskaber tilbyder forskellige løsninger, når du skal rejse med hund. De fleste flyselskaber kræver, at din hund transporteres i en transportkasse - så det kan være en god idé at træne det på forhånd.

Nogle steder er det muligt, at du har din hund med ind i flyet ved dit sæde/under sædet, mens hunden andre gange skal være i et separat rum under hele flyveturen.

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere med at få svar på spørgsmål omkring dét, at tage hunde med på ferien. Del artiklen her 👇

Relaterede artikler

Sundt og nærende: Kend ingredienserne i din hunds hundefoder
Sundt og nærende: Kend ingredienserne i din hunds hundefoder
Læs med i denne artikel, hvor samtlige af vores nøje udvalgte ingredienser vil blive beskrevet og forklaret, så du kan f
Læs mere
Er hunde kødædere eller altædende?
Er hunde kødædere eller altædende?
Er hunden carnivore eller omnivore? Dette er et længere diskuteret emne, som der er mange delte meninger om. Carnivore e
Læs mere
Hvad er den bedste hundemad? Derfor burde du fodre din hund med tørfoder
Hvad er den bedste hundemad? Derfor burde du fodre din hund med tørfoder
Når man fodrer sin hund, er det vigtigt at holde øje med, hvad den får at spise, da et godt foder er med til øge din hun
Læs mere
Har du en gammel hund? Dette burde du fodre den med
Har du en gammel hund? Dette burde du fodre den med
Er din hund ved at blive gammel? Kan du mærke at din bedste ven ikke kræver så lange gåture længere? Så kan det godt vær
Læs mere
Hundefoder til aktive hunde
Hundefoder til aktive hunde
Hvordan er det at være en aktiv hund? Og hvordan skal den fodres? Læs med, hvis du føler at din hund er mere aktiv end e
Læs mere
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
Hvalpe er kære, sjove, og er mange gange også madglade væsner. Det er derfor, at man som hundeejer går meget højt op i,
Læs mere
GRATIS PRØVEPAKKE