GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
04/03/2020

3 Min. Læsning

Hvordan finder du det bedste hundenavn? Den store beslutning til din hund

HUNDETIPS & TRICKS

Er du så heldig, at der snart flytter en lille hvalp hjem til dig?

Så har du mange grunde til at glæde dig. En hund bidrager nemlig med mange dejlige oplevelser, og den bliver hurtigt en fast del af familien.

Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvad det nye familiemedlem skal hedde. Det kan være en stor beslutning at vælge det helt rigtige hundenavn. Tænk blot på, at navnet skal kaldes igen og igen hver dag i mange år.

Hvilke navne til hunde kan jeg vælge? 10 populære hundenavne, som hitter

Hver hund er unik, og det kan du understrege, når du vælger et navn til din nye bedste ven. Der vil dog altid være nogle navne til hunde, der er mere populære end andre. Til tæver er det de klassiske hundenavne Bella, Smilla og Mille, som hitter, og til hannerne er det Charlie, Balder og Max, der oftest vælges.

Læs også: Hunderacer vi elsker hos Vuffeli

Må din hunds navn gerne skille sig ud? Så skal du vælge nogle af de specielle hundenavne. Kojac, Nala, Ziva og Nova er gode hundenavne, man ikke støder på så ofte. Men du kan også vælge at navngive din hund efter, hvordan den ser ud. Snefnug, Plet eller Blacky er muligheder, der endda kan bruges til både en pige og en dreng.

Vil du gerne vide, hvilke hundenavne der hører til blandt de mest populære? Så skal du se nærmere på denne top 10 over hundenavne til både tæver og hanner. Du kan bruge listen som inspiration, når du skal vælge navn til din hund.

5 populære hundenavne til tæver

  • Luna
  • Coco
  • Karla
  • Molly
  • Fie

5 populære hundenavne til hanner

  • Buster
  • Anton
  • Milo
  • Basse
  • Simba

Skal navnet være noget særligt? Så vælg hundenavne med betydning

Vil du gerne vise, at du har tænkt dybere over det navn, din hund har? Så skal du vælge et hundenavn med betydning. Når du vil vælge sådan et navn, skal du lægge hovedet lidt i blød. Det er nemlig sjældent den type navn, der står øverst på listen med de populære hundenavne. Her rykker du i stedet over i afdelingen for de mere specielle hundenavne.

Mangler du inspiration til, hvilket navn du skal vælge? Det kan være en god idé at dykke ned i mytologiens verden for at finde inspiration. Både i den græske, romerske og nordiske mytologi finder du navne, der kan gives til både tæver og hanner. Freja, Loke, Athene, Mars og Sif er søde hundenavne med betydning.

Vælg et navn, som skaber stærkt bånd mellem dig og din hund

Har du en yndlingsfilm eller en favorit-forfatter? Lad dig inspirere af det. I bøger og film finder du mange forskellige navne, du kan give til din hund. På den måde kan du også lade dine egne interesser og din egen personlighed afspejle sig i din hunds navn.

Det gør kun båndet mellem dig og din hund endnu stærkere. Samtidig er det også en sjov fortælling at give videre, når andre hundeejere spørger dig, hvorfor du har valgt lige det navn til din hund.

Læs også: Sådan træner du din hund

Var vi til nogen hjælp?

Kender du nogen som skal vælge hundenavn, så kan du dele artiklen her. 

Relaterede artikler

Hundefoder til aktive hunde
Hundefoder til aktive hunde
Hvordan er det at være en aktiv hund? Og hvordan skal den fodres? Læs med, hvis du føler at din hund er mere aktiv end e
Læs mere
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
Hvalpe er kære, sjove, og er mange gange også madglade væsner. Det er derfor, at man som hundeejer går meget højt op i,
Læs mere
Må din hund få gluten?
Må din hund få gluten?
Du har nok hørt meget om glutenfri foder, eller foder uden korn i. Der er mange hunde der er begyndt og få det, og du ov
Læs mere
Skal små hunde have et specielt foder?
Skal små hunde have et specielt foder?
Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det
Læs mere
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Hunde er det, man kalder fakultative carnivore. Det betyder, at de er designet til leve på en diæt, der primært består a
Læs mere