GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Josefine Rasmussen 
8. Nov, 2019
3 Min. Læsning

Hvornår skal du vaccinere din hund?

HUNDEHELBRED

Er du i tvivl om, hvornår du skal vaccinere din hund? Din hund skal vaccineres som hvalp - det har du sikkert styr på. Men hvis du vil sikre din hund bedst muligt mod sygdomme, skal din hund faktisk vaccineres med jævne mellemrum resten af sit liv.  

Så hvornår er det rette tidspunkt at vaccinere din hund? Hvor ofte skal din hund vaccineres? Skal den vaccineres for noget bestemt? Og er der nogle særlige tilfælde, hvor det er ekstra vigtigt?

Du får alt den information, du skal bruge, for at give din hund et sundt og langt liv lige her ⤵

Vaccination af hvalpe - hvornår starter du?

Det er faktisk ikke lovpligtigt at få din hund vaccineret i Danmark. Ikke desto mindre anbefaler den danske dyrlægestand, at du som minimum giver din hund en kernevaccination. 

En kernevaccination gives efter otte, 12 og 16 uger - det er altså allerede som lille hvalp, du bør starte med vaccinerne af din hund. Prisen på vaccination skifter fra dyrlæge til dyrlæge, så spørg din egen dyrlæge for en konkret pris.

Præcis ligesom vi mennesker kan få ubehag og let feber, når vi bliver vaccineret, sker det samme med hunde og særligt hvalpe. Sørg derfor for at være hjemme med din hund efter en vaccination.

En kernevaccination til hvalpe beskytter mod:

  • Hundesyge
  • Parvovirus
  • Smitsom leverbetændelse

Med en kernevaccination sikrer du din hund en god start på livet, hvor den er beskyttet mod diverse sygdomme. Men hvornår er det så tid til at vaccinere den igen?

Vaccination af hunde - hvornår er det relevant?

Når din hvalp har fået sin første vaccination, skal du allerede et år efter 16-ugers vaccinationen give din hund det, der hedder en re-vaccination. Herefter er det tilstrækkeligt at få din hund vaccineret med tre års mellemrum - og så er din lille ven godt kørende og godt beskyttet.

Eller næsten. For når du udsætter din hund for nye omgivelser, kan det faktisk være relevant at få den vaccineret igen. Derudover kan du bo steder, hvor din hund har brug for mere end en kernevaccination.

Bor du med din hund på landet?

Hvis du bor et sted, hvor din hund kan have kontakt med overfladevand eller rotter, kan det være en god idé at give din hund vaccination mod leptospirose. 

Vaccinationen er mest relevant for jagthunde eller hunde, der opholder sig meget ved dambrug og åer.

Skal du have din hund med ud at rejse?

Skal du have din hund med ud at rejse? Så skal du sørge for, at din hund er vaccineret mod rabies. Selvom de samme regler ikke gælder i alle lande, så er det i EU lovpligtigt, at du vaccinerer din hund mod rabies forud for en rejse. Vaccinationen gives én gang, og så holder den i tre år.

Du skal kunne bevise vaccinationen af hunden, ved at den er attesteret i et pas, som skal følge hunden under rejsen.

Hvorfor vaccinerer man hunde mod rabies?

Som udgangspunkt behøver du ikke længere at vaccinere din hund mod rabies, hvis du ikke skal have din hund med ud at rejse. Rabies findes spredt over Asien, Amerika og Afrika, men også flere steder i Europa kan opleve rabiesudbrud fra tid til anden.

Og et af de steder er Danmark. I en periode var det nemlig meget udbredt, at der kom ræve fra Tyskland, som bar rabies med sig. Det er heldigvis et overstået kapitel nu, men rabies er noget, du bør være opmærksom på, hvis du overvejer at rejse til udlandet med din hund.

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der har udfordringer med kræsenhed ved at dele denne her artikel.

Relaterede artikler

5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
Hvalpe er kære, sjove, og er mange gange også madglade væsner. Det er derfor, at man som hundeejer går meget højt op i,
Læs mere
Skal små hunde have et specielt foder?
Skal små hunde have et specielt foder?
Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det
Læs mere
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Øjenbetændelse hos hunde | Symptomer, årsager og behandling
Øjenbetændelse hos hunde | Symptomer, årsager og behandling
Mistænker du, at din hund har fået øjenbetændelse? Der kan, som du kan læse dig frem til i denne artikel, nemlig være en
Læs mere
Min hund fælder meget - hvad gør jeg? | Vuffeli
Min hund fælder meget - hvad gør jeg? | Vuffeli
De fleste hundeejere vil hurtigt skrive under på, at det er irriterende, når ens hund fælder. Ofte kan man blive helt ne
Læs mere
Populære planter der er giftige og farlige for din hund
Populære planter der er giftige og farlige for din hund
De er smukke udenpå, men giftige indeni. Vuffeli giver dig i denne artikel en oversigt over hvilke populære planter, blo
Læs mere
GRATIS PRØVEPAKKE