GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Nanna Spanggaard 
22. Nov, 2019
8 Min. Læsning

Hvorfor slikker min hund sine poter?

HUNDEADFÆRD

Er du en af de mange skønne hundeejere derude, som oplever at din hund hele tiden slikker på sine poter? Så læs med her:

Hunde slikker deres potter for at gøre dem rene, hvis de klør, er irriteret eller er smertefulde.

Vi ved hvor frustrerende det kan være over for hunden selv og sin ejer, og ved at dette er et gentagende problem hos mange hundeejer, som kan være svært at håndtere korrekt.  

Dog kan dette være ret simpelt at gøre noget ved, hvis man finder årsagen til irritationen

Normalt bruger hunden flere timer om dagen på at vaske sig selv, hvor det at slikke poter er en naturlig del af dens adfærd. Men overdreven slikken og biden i poterne, er ofte et tegn på det er noget galt. 

Oplever du derfor følgende symptomer, som er listet herunder, tyder alt på du skal tage affære og hjælpe din hunde med at komme problemet til undsætning.

Symptomer du skal være opmærksom på, hvis din hund slikker sine poter ud over det normale

 • Slikker og bider sig konstant i poterne
 • Rødme mellem poterne
 • Sur lugt
 • Ømhed

Lider din hund af en eller flere af ovenstående symptomer, er det nu tid til at finde årsagen til disse symptomer. At finde årsagen til, at din hund slikker sine poter, kan være en svær og frustrerende opgave for mange, da der kan være flere årsager til de opstået symptomer, men ofte skyldes det:

 • Allergi
 • Fremmedlegeme i poten 
 • Insektbid 
 • Svampeinfektion

Fremmedlegeme eller insektbid i poten

Din hund har muligvis trådt på noget, der kan forårsage smerte og irritation i poten. Eller den kunne være blevet bidt af et insekt.

Det er vigtigt at udelukke at din hund skulle havde fået en genstand i foden, som kan sidde og genere den. Hvis din hund kun slikker på én af sine poter, kan det tyde på den har fået en torn, splint, stykke glasskår eller et andet fremmedlegeme i poten, som sidder og irriterer den og kan skabe infektion.

Et andet godt råd er at udelukke at din hund har lopper, da loppebid også kan medvirke til en øget kløen og nemt kan udelukkes for at kunne finde årsagen til irritationen. For at udelukke dette, kan det være en god ide at sikre sig, at din hund har fået en loppekur.

Svampeinfektion

Svampe- og bakterieinfektion kan også medvirke til en øget irritation i poterne og kan skyldes flere årsager. Generelt kan våde og fugtige poter medvirke til en øget vækst af bakterie og svampe, som vil forsage kløen. 

Dette kan skyldes vådt vejr, eller slikken af poter grundet en allergisk reaktion eller salt på vejene.

Derudover kan fejlernæring af din hund også medvirke til en øget vækst af gærsvampe. Tit kan slikken af poterne gå væk ved at sikre sig en ordentlig foderblanding, med korrekt næringsindhold

Derfor er det meget vigtigt at have en foderblanding af høj kvalitet, med korrekt afstemt forhold mellem næringsstofferne, herunder protein, fedt og kulhydrat samt vitaminer og mineraler, som er til fordel for din hunds sundhed. Bestil det perfekte foder til din hund allerede nu ved at følge dette link:

BESTIL PRØVEPAKKE

Allergi

En typisk årsag til at din hund slikker på sine poter og de er rød, skyldes en allergisk reaktion fra foderet eller dens omgivelser. Der kan være mange årsager til at din hund viser allergiske reaktioner, men skyldes ofte loppeallergi, foderallergi eller miljøallergi. Du kan læse mere om allergi her:

LÆS OM ALLERGI

Hvad kan du som ejer gøre?

 • Sørg for at foderet er af god kvalitet. Foder din hund med naturlige ingredienser uden tilsætningsstoffer for at være på den sikre side.
 • Tjek om din hund har fået noget i poten, fjern eventuelt dette.
 • Tør hundens poter grundigt hvis de er våde og fugtige.
 • Efter gåture om vinteren, skyl poterne med vand for at fjerne saltene og tør dem grundigt efterfølgende

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der har udfordringer med kræsenhed ved at dele denne her artikel.

Relaterede artikler

Må din hund få gluten?
Må din hund få gluten?
Du har nok hørt meget om glutenfri foder, eller foder uden korn i. Der er mange hunde der er begyndt og få det, og du ov
Læs mere
Skal små hunde have et specielt foder?
Skal små hunde have et specielt foder?
Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det
Læs mere
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Hunde er det, man kalder fakultative carnivore. Det betyder, at de er designet til leve på en diæt, der primært består a
Læs mere
Hvad er min hunds idealvægt?
Hvad er min hunds idealvægt?
Når du bestiller hundefoder fra Vuffeli, har vi brug for nogle essentielle og basale informationer på din hund. Herefter
Læs mere
Kan min hund tåle skaldyr?
Kan min hund tåle skaldyr?
Aftenens menu står på skaldyr. Det kan være jomfruhummer, blåmuslinger eller rejer. Spørgsmålet er nu, om det er sikkert
Læs mere