GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
26. Nov, 2019
3 Min. Læsning

Glutenfri hundefoder: 

Hvad er det, og skal min hund have det?

HUNDEFODER

Må din hund få gluten?

Du har nok hørt meget om glutenfri foder, eller foder uden korn i. Der er mange hunde der er begyndt og få det, og du overvejer måske om det er det, du burde give din hund. Men, hvad betyder det at fodre din hund med glutenfri foder?

I denne her artikel fortæller vi hvad glutenfrit foder er, og om du burde give det til din hund eller ej.

Hvad er forskellen på glutenfri og andet hundefoder?

Gluten er en blanding af proteiner som man bl.a. finder i hvede, byg, rug, eller havre. Hvis foderet indeholder nogle af disse kornsorter, betyder det, at der er gluten i foderet.

Nogle ejere er imod at give deres hund korn, da de mener, at det ikke er naturligt for en hund at spise dem, fordi det ikke var det de oprindeligt fik i naturen. Men er det virkelig sådan? Hundens fordøjelsessystem har udviklet sig til det punkt, hvor de faktisk godt kan tage imod korn uden problemer; men ulven, som hunden stammer fra, er heller ikke helt uvant til kornprodukter. Da ulven fangede et dyr, spiste den ikke kun kødet, men også indholdet af mavesækken, som der tit var fyldt med forskellige kornarter.

Det er kun i nogle enkelte tilfælde, hvor hundene viser symptomer på allergi eller problemer med fordøjelse, når de får korn. Men som udgangspunkt, får din hund det ikke dårligt af at få gluten.

Kan en hund have allergi overfor gluten?

Nogle hundeejere mistænker om dens hund har hundallergi. Når vi snakker om glutenallergi snakker vi om cøliaki. Det betyder, at din hund ikke kan tåle gluten. Nogle symptomer på glutenallergi kan være:

  • Diarré
  • Opkast
  • Forstoppelse
  • Slimet afføring
  • Andre problemer med fordøjelsen
  • Problemer med pelsen: kløe, tør hud, eller hårtab
  • Træthed
  • Svaghed
  • Vægtab

Du skal dog vide, at der er større sandsynlighed for at din hund får allergi overfor oksekød, mælkeprodukter, æg, lam, soja, svin, eller fisk, end for korn. Så bare fordi din hund har problemer med pelsen eller dens afføring, tyder det ikke på at den har kornallergi. 

Dette er blevet bevist med en undersøgelse der blev udgivet i det specialiserede tidsskrift Veterinary Dermatology, hvor man har fulgt med i 278 allergitilfælde hos hunde. 

Kun 42 allergitilfælde opstod pga. af gluten (dette svarer til lidt mere end 15%). I de resterende 231 tilfælde, var gluten slet ikke involveret. Så man kan sige at gluten er langt fra at være den primære årsag til allergi hos hunde.

Brune ris eller søde kartofler, hvad skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge mellem de foderblandinger vi tilbyder hos Vuffeli. De er baserede på brune ris (dvs. foder med korn i), og søde kartofler (kornfrit og allergivenligt). Alle vores foderblandinger er glutenfrie, 

Husk at hvis din hund ikke kan tåle gluten, betyder det ikke at den automatisk får det dårligt af korn.

Hvis du er i tvivl om din hund skal have kornfrit foder eller ej, kan du læse med i den følgende artikel, hvor vi hjælper dig med at vurdere hvad der er bedst til din hund.

MERE OM KORNFRIT MAD 🌾

Hvordan kan jeg bestille glutenfri foder?

Du kan få sundt og glutenfrit foder leveret lige til hoveddøren ved at bestille det på nettet gennem det følgende link:

GÅ TIL PRØVEPAKKE 🐶

Hos Vuffeli går vi meget højt op I at levere glutenfri foder af høj kvalitet, der er fremstillet med 100% naturlige ingredienser. 

Se med her, hvor Natascha fortæller hvordan du kan få en rigtig god start på din hunds nye glutenfrie foder:

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der tænker meget over gluten i foderet ved at dele denne her artikel.

Relaterede artikler

Hvornår er en hund voksen?
Hvornår er en hund voksen?
Hvornår kan du kategorisere din hvalp som voksen, og er der forskel på store og små racer? Vi vil forsøge, at vejlede di
Læs mere
Er min hund syg? Her er hvad du skal lægge mærke til
Er min hund syg? Her er hvad du skal lægge mærke til
Ligesom mennesker, kan hunde blive syge. Forskellen er bare, at hunde ikke kan fortælle hvad de føler, eller hvor de har
Læs mere
Min hund hoster, hvad er der galt?
Min hund hoster, hvad er der galt?
Det er helt normalt hvis en hund hoster en enkelt gang eller 2 indimellem. Men hoste kan også skyldes forskellige infekt
Læs mere
5 gode råd til at passe på din hund og dig selv under corona-krisen
5 gode råd til at passe på din hund og dig selv under corona-krisen
For os med hund er det svært at blive helt indendørs i denne tid, trods at ude-aktivitet skal begrænses. I hvert fald, h
Læs mere
5 ofte stillede spørgsmål du skal have svar på som hundeejer under corona-krisen
5 ofte stillede spørgsmål du skal have svar på som hundeejer under corona-krisen
Corona-situationen har påvirket alle menneskers liv. Også hundeejere. Har du en hund, har du sikkert mange spørgsmål om
Læs mere
Kan hunde få coronavirus?
Kan hunde få coronavirus?
Efter corona udbruddet i Danmark, er der mange der lever i frygt for at blive smittet med virussen. Da Mette Frederiksen
Læs mere