GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
26. Nov, 2019
8 Min. Læsning

Glutenfri hundefoder: 

Hvad er det, og skal min hund have det?

HUNDEFODER

Må din hund få gluten?

Du har nok hørt meget om glutenfri foder, eller foder uden korn i. Der er mange hunde der er begyndt og få det, og du overvejer måske om det er det, du burde give din hund. Men, hvad betyder det at fodre din hund med glutenfri foder?

I denne her artikel fortæller vi hvad glutenfrit foder er, og om du burde give det til din hund eller ej.

Hvad er forskellen på glutenfri og “normal” hundefoder?

Gluten er en blanding af proteiner som man bl.a. finder i hvede, byg, rug, eller havre. Hvis foderet indeholder nogle af disse kornsorter, betyder det, at der er gluten i foderet.

Nogle ejere er imod at give deres hund korn, da de mener, at det ikke er naturligt for en hund at spise dem, fordi det ikke var det de oprindeligt fik i naturen. Men hundens fordøjelsessystem har udviklet sig til det punkt, hvor de faktisk godt kan tage imod korn uden problemer. 

Det er kun i nogle enkelte tilfælder, hvor hundene viser symptomer på allergi eller problemer med fordøjelse, når de får korn. Men som udgangspunkt, får din hund det ikke dårligt af at få gluten.

Kan en hund have allergi overfor gluten?

Når vi snakker om glutenallergi snakker vi om Cøliaki. Det betyder, at din hund ikke kan tåle gluten. Nogle symptomer på glutenallergi kan være:

  • Diarré
  • Opkast
  • Forstoppelse
  • Slimet afføring
  • Andre problemer med fordøjelsen
  • Problemer med pelsen: kløe, tør hud, eller hårtab.
  • Træthed
  • Svaghed
  • Vægtab

Du skal dog vide, at der er større sandsynlighed for at din hund får allergi overfor oksekød, mælkeprodukter, æg, lam, soja, svin, eller fisk. 

Dette er blevet bevist med en undersøgelse der blev udgivet i den=DET specialiserede tidsskrift Veterinary Dermatology, hvor man har fulgt med i 278 allergitilfælde hos hunde. 

Kun 42 allergitilfælde opstod pga. af gluten (dette svarer til lidt mere end 15%). I de resterende 231 tilfælde, var gluten slet ikke involveret. Så man kan sige at gluten er langt fra at være den primære årsag til allergi hos hunde.

Brune ris eller søde kartofler, hvad skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge mellem foderblandinger der er baserede på brune ris (dvs. foder med korn i), og søde kartofler (kornfrit og allergivenligt), som der er dem vi tilbyder hos Vuffeli. 

Husk at hvis din hund ikke kan tåle gluten, betyder det ikke at den automatisk får det dårligt af korn. Som udgangspunkt er der ingen grund til at undgå korn, hvis din hund ikke viser nogle symptomer på at korn påvirker den på en negativ måde.

Hvis du er i tvivl om din hund skal have kornfrit foder eller ej, kan du læse med i den følgende artikel, hvor vi hjælper dig med at vurdere hvad der er bedst til din hund Kort indblik i kornfrit hundefoder: hvad er det, og hvordan kan det hjælpe din hund?

Hvordan kan jeg bestille glutenfri foder?

Du kan få sundt og glutenfrit foder leveret lige til hoveddøren ved at bestille det på nettet gennem det følgende link:

GÅ TIL PRØVEPAKKE

Hos Vuffeli går vi meget højt op I at levere glutenfri foder af høj kvalitet, der er fremstillet med 100% naturlige ingredienser.

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der har udfordringer med kræsenhed ved at dele denne her artikel.