GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
10. Apr, 2020 
4 Min. Læsning

Har du en gammel hund? Dette bør du fodre den med

HUNDEFODER

Er din hund ved at blive gammel? Kan du mærke at din bedste ven ikke kræver så lange gåture længere?

Så kan det godt være, at det er på tide at skifte til seniorfoder, for at undgå visse sygdomme, eller problemer med overvægt.

Hvad indeholder seniorfoder?

Senior hundefoder er anderledes end normalt voksenfoder, da det har en lavere energidensitet. Dvs. at man sørger for, at hunden ikke får flere kalorier end dem den har brug for, så den ikke bliver overvægtig.

Hos Vuffeli har vi designet vores foder til gamle hunde ved at tænke på de risikoer de er udsat for, når de bliver ældre.

Som udgangspunkt er foderet designet til hunde der ikke er så aktive som de har været før i deres liv. Seniorhunde kan normalt ikke holde til ekstreme gåture, og livet er lige pludselig blevet hårdere for dem. 

Og det er helt okay at deres aktivitetsniveau bliver lavere. Det er derfor at de ikke får brændt så mange kalorier af, og at de skal have noget andet foder, end det de altid har fået.

Mindre fedt 

For at kunne fylde deres madskål op, uden at de får for mange kalorier som de ikke har mulighed for at brænde af, har vi designet et sundt og nærende produkt med lavere energidensitet. Vi har derfor skruet ned på indholdet af fedt.

Som allerede nævnt, er overvægt en anden risiko gamle hunde er udsat for. Dette kan være med til at udvikle yderligere problemer i deres knogler og led (som eksempelvis gigt). 

Læs også: Sådan ved du, om din hund er overvægtig

Må jeg forkæle min gamle hund med godbidder?

Det kan også være, at du er meget glad for at give din hund godbidder, og du synes, at en gammel hund skal forkæles. Det er vi enige med dig i her hos Vuffeli! Men det kan godt være en god idé at kontrollere hvor mange godbidder eller andre lækkerier din hund får i løbet af dagen, og om der skal skrues ned for mængden af tørfoder, for at kompensere forskellen.

Din firbenede ven synes garanteret at godbidder er lækre, men det er vigtigt at huske, at de plejer at være lavet af lige præcis det modsatte af det seniorfoder indeholder. 

For at undgå overvægt og visse sygdomme, vil vi hos Vuffeli rigtig gerne hjælpe dig med at finde balancen mellem seniorfoder og godbidder, så du kan forkæle din hund med rigtig god samvittighed:

KONTAKT EN FODEREKSPERT 📩

Hvornår skal jeg skifte til seniorfoder?

Er du ikke sikker på om du skal give din hund seniorfoder, eller om du skal blive ved med at give den normalt voksenfoder, så vil vi gerne give dig nogle råd, så du kan blive klogere på, om du skal tage skridtet allerede nu, eller om du kan vente i et stykke tid.

Er din hund ved at være oppe i årene? Så har du måske mærket at din hund ikke går så langt længere, og at den måske hellere vil blive hjemme i kurven. Det kan være at den har svært ved at komme op om morgenen, eller at den ikke trives ved at rende efter en bold som tidligere.

Som udgangspunkt kan vi anbefale dig at bruge din sunde fornuft. Der er ikke nogen der kender din hund bedre end dig selv. Så hvis du synes at det er på tide at få skiftet foder, kan du være ret sikker på, at du har ret.

Du har nok mærket at din hund ikke går så langt længere, og at den måske vil blive hjemme i kurven

At hunden har fået en mere afslappet livsstil betyder dog ikke, at den ikke burde være madglad længere. Det er faktisk derfor at det er en god idé at skifte til seniorfoder så snart den har behov for det og at dens krop ikke bliver fysisk stimuleret, så du kan være sikker på, at du kan fylde madskålen op med god samvittighed.

Det er selvfølgelig også vigtigt at du kigger på hundens alder. Det er ikke nemt at sige, hvornår en hund er gammel, og det er derfor, at det er vigtigt at du er opmærksom både på dens livsstil, men også dens race. Nogle hunderacer kan tidligere vende sig til en seniorlivsstil i forhold til andre. 

Læs også: Hunderacer vi elsker her hos Vuffeli

Kan man give seniorfoder til en hund der ikke er gammel?

Hvis du har en yngre hund, men sidder og læser med fordi du tror at seniorfoder måske kunne være en mulighed til din hund, så kan vi faktisk godt forstå dig. Bare fordi vi kalder det for seniorfoder, betyder det ikke at foderet er decideret egnet til ældre hunde.

Faktisk minder foder til vægttab meget om seniorfoder, da de begge to bliver brugt for at undgå at hunden får for mange kalorier. Så hvis du har en voksen hund der er overvægtig , og som måske også har problemer med knogler eller led, kunne det måske være en mulighed at overveje seniorfoder.

Hvis din hund er overvægtig, er det nok højst sandsynligt, at du burde vælge en foderblanding der er egnet til vægttab. Men hvis du stadig synes at foder til ældre hunde kunne virke for dig, kan du nemt vurdere situationen med én af vores fodereksperter:

KONTAKT EN FODEREKSPERT 📩

Den nemmeste måde at få seniorfoder leveret lige til døren

Hos Vuffeli har vi rigtig gode tilbud til dig der står og mangler seniorfoder til din firbenede bedste ven, og du kan få det leveret lige til hoveddøren, så snart du har brug for det. Du kan bestille det på nettet og få et abonnement til den bedste pris ved at klikke det følgende link:

BESTIL EN PRØVEPAKKE 🐶

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der har en gammel hund ved at dele denne her artikel.

Relaterede artikler

Hundefoder til aktive hunde
Hundefoder til aktive hunde
Hvordan er det at være en aktiv hund? Og hvordan skal den fodres? Læs med, hvis du føler at din hund er mere aktiv end e
Læs mere
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
Hvalpe er kære, sjove, og er mange gange også madglade væsner. Det er derfor, at man som hundeejer går meget højt op i,
Læs mere
Glutenfri hunderfoder - Må din hund få gluten?
Glutenfri hunderfoder - Må din hund få gluten?
Du har nok hørt meget om glutenfri foder, eller foder uden korn i. Der er mange hunde der er begyndt og få det, og du ov
Læs mere
Skal små hunde have et specielt foder?
Skal små hunde have et specielt foder?
Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det
Læs mere
Kort indblik i kornfrit hundefoder: Hvad er det og hvordan kan det hjælpe din hund?
Kort indblik i kornfrit hundefoder: Hvad er det og hvordan kan det hjælpe din hund?
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Er din hund overvægtig? Sådan tjekker du din hunds kropstilstand
Er din hund overvægtig? Sådan tjekker du din hunds kropstilstand
Overvægt hos hunde er uden tvivl en af de største helbreds- og livskvalitetsnedsættende udfordringer for danske hundeeje
Læs mere