GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
26. Nov, 2019
3 Min. Læsning

Skal små hunde have et specielt foder?
 Dette burde du give til din nuttede bedste ven

HUNDEFODER

Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det rigtigt.

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan din nuttede bedste ven får en nærende kost, så læs med: hos Vuffeli har vi samlet alt det du burde vide om fodring af små hunde i denne her lille guide, så du kan være sikker på, at fodre din lille hund på den bedste måde.

Selvom man stadig kan give “normalt” tørfoder til en lille hund, skal man vide at der er visse ting man burde vide, inden man går i gang med at vælge en foderblanding og mængde, der passer til den.

Små hunde har nogle særlige behov, og det har ikke noget med sarte maver at gøre, selvom det er det mange hundeejere tror. Det første du skal vide om små racer er at de har brug for flere kalorier pr. kilo end større hunde

Foder til små hunde indeholder en højere energidensitet, der er koncentreret i mindre piller. Dette gør, at der ikke skal så stor en mængde til, for at hunden får de kalorier, den har brug for.

Hvad indeholder det bedste foder til små hunde?

Hos Vuffeli har vi designet foder der passer til mange forskellige behov, også små hunde. Som nævnt før, har foderet en højere energidensitet, så man kan sikrer, at de små racer får en sund og nærende foderblanding der passer lige til dem.

Foderet er også lavet af små piller i stedet for større piller, da de er nemmere at tygge. Sådan undgår man også risikoen for at hunden får en stor pille galt i halsen, en meget ubehagelig situation både for hund og ejer.

Du har mulighed for at skaffe et abonnement på foder til små hunde der indeholder brune ris, men vi tilbyder også allergivenligt foder baseret på søde kartofler, som kan være med til at hjælpe de hunde der har vist symptomer på allergi. 

Hvis du vil vide mere om allergi, kan du læse med her:

LÆS OM ALLERGI

Hvilke risikoer er der hvis man fodrer en lille hund forkert?

Du skal ikke være bange for at give en lille hund meget mad, men samtidig, skal du passe på med at give den for meget. Vi ved godt at det kan virke svært at finde balancen, og det er derfor at vi hos Vuffeli går meget op i at designe en foderplan der passer til lige præcis din hund.

Hvis en lille hunderace som en shih tzu, en dansk-svensk gårdhund, eller en chihuahua ikke får nok at spise, kan man risikere at hunden får lavt blodsukker. Symptomer på det kan bl.a. være svaghed og kramper. Hvis din hund nogensinde viser tegn på disse symptomer, vil vi anbefale at straks at kontakte din  dyrlæge, og overveje om det kan have noget med hundens fodring at gøre.  

Små hunde har nemlig ikke så meget fedt og glukose (sukker) i kroppen, og dette gør at de har en større risiko for at blive udsat for lavt blodsukker, da kalorierne de har til rådighed bliver brændt ned meget hurtigere hvis man sammenligner det med store hunderacer.

Dette betyder dog ikke, at du bare skal fylde madskålen op, så der altid er mad til rådighed. Faktisk burde du være opmærksom på, at du ikke giver din hund for meget. Husk at en lille hund også kan risikere at blive overvægtig, en meget ubehagelig situation især for gamle hunde, da det kan føre til andre sygdomme som diabetes (sukkersyge) eller gigt.

Små hunde lever også i flere år end større hunde, så det er vigtigt at du holder øje med kosten når den bliver ældre, især når hunden ikke får så meget motion. Pas på med godbidder og andre lækkerier du måske giver din hund for at forkæle den, da den nemt også kan blive overvægtig af dette.

Hvordan fodrer du en lille hunderace med sundt og godt tørfoder?

For at kunne garantere at hunden får det den skal have, kan vi anbefale at du bruger tid på at holde øje med det, den får. Et godt tip er at følge med i måltiderne, så du har en idé om hvor meget din hund spiser ad gangen. Med dette, kan vurdere om det er nok eller ej.

Hvis du oplever at din hund ikke vil spise, og at den ikke er så glad for foderet den får, kan du altid læse med i det følgende link:

LÆS OM KRÆSENHED

Du burde også helst fodre din hund så mange gange om dagen som muligt.

Dvs. at hvis din hund skal have 80 gr. om dagen, så er det bedst at dele dem op i måltider. 80 gr. kan blive til meget ad gangen til en lille hund, og det er langt bedre at den får serveret mad 2-3, enda 4 gange om dagen, så den konstant får energi.

Vil du have hjælp med at finde det bedste og sundeste foder til små hunde?

Som nævnt i de tidligere linjer, tilbyder vi hos Vuffeli forskellige foderblandinger der egner sig til de mindste hunde i Danmark. 

Du kan købe foderet på nettet og få det leveret lige til hoveddøren ved at bestille din første prøvepakke her:

GÅ TIL PRØVEPAKKE

Du vil modtage en skræddersyet foderplan til lige præcis din hund når du bestiller prøvepakken, men sidder du stadig og har spørgsmål, eller er der noget vi kan gøre for at hjælpe lige præcis din hund, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvor vores fodereksperter vil kunne give dig de bedste råd mht. fodring af små hunderacer. 

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der små hunde ved at dele denne her artikel.