GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
26. Nov, 2019
5 Min. Læsning

Skal små hunde have specielt foder? Dette burde du give til din nuttede bedste ven

HUNDEFODER

Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det rigtigt.

Hvis du stadig er i tvivl om hvordan din nuttede bedste ven får en nærende kost, så læs med: hos Vuffeli har vi samlet alt det du burde vide om fodring af små hunde i denne her lille guide, så du kan være sikker på, at fodre din lille hund på den bedste måde.

Selvom man stadig kan give “normalt” tørfoder til en lille hund, skal man vide at der er visse ting man burde vide, inden man går i gang med at vælge en foderblanding og mængde, der passer til den.

Små hunde har nogle særlige behov, og det har ikke noget med sarte maver at gøre, selvom det er det mange hundeejere tror. Det første du skal vide om små racer er at de har brug for flere kalorier pr. kilo end større hunde

Foder til små hunde indeholder en højere energidensitet, der er koncentreret i mindre piller. Dette gør, at der ikke skal så stor en mængde til, for at hunden får de kalorier, den har brug for.

Hvad indeholder det bedste foder til små hunde?

Hos Vuffeli har vi designet foder der passer til mange forskellige behov, også små hunde. Som nævnt før, har foderet en højere energidensitet, så man kan sikrer, at de små racer får en sund og nærende foderblanding der passer lige til dem.

Foderet er også lavet af små piller i stedet for større piller, da de er nemmere at tygge. Sådan undgår man også risikoen for at hunden får en stor pille galt i halsen, en meget ubehagelig situation både for hund og ejer.

Du har mulighed for at skaffe et abonnement på foder til små hunde der indeholder brune ris, men vi tilbyder også allergivenligt foder baseret på søde kartofler, som kan være med til at hjælpe de hunde der har vist symptomer på allergi. 

Læs også: Symptomer på hundeallergi

Hvilke risikoer er der hvis man fodrer en lille hund forkert?

Du skal ikke være bange for at give en lille hund meget mad, men samtidig, skal du passe på med at give den for meget. Vi ved godt at det kan virke svært at finde balancen, og det er derfor at vi hos Vuffeli går meget op i at designe en foderplan der passer til lige præcis din hund.

Hvis en lille hunderace som en shih tzu, en dansk-svensk gårdhund, eller en chihuahua ikke får nok at spise, kan man risikere at hunden får lavt blodsukker. Symptomer på det kan bl.a. være svaghed og kramper. Hvis din hund nogensinde viser tegn på disse symptomer, vil vi anbefale at straks at kontakte din  dyrlæge, og overveje om det kan have noget med hundens fodring at gøre.  

Læs også: Tegn på at din hund har det dårligt

Små hunde har nemlig ikke så meget fedt og glukose (sukker) i kroppen, og dette gør at de har en større risiko for at blive udsat for lavt blodsukker, da kalorierne de har til rådighed bliver brændt ned meget hurtigere hvis man sammenligner det med store hunderacer.

Dette betyder dog ikke, at du bare skal fylde madskålen op, så der altid er mad til rådighed. Faktisk burde du være opmærksom på, at du ikke giver din hund for meget. Husk at en lille hund også kan risikere at blive overvægtig, en meget ubehagelig situation især for gamle hunde, da det kan føre til andre sygdomme som diabetes (sukkersyge) eller gigt.

Læs også: Sådan ved du om din hund er overvægtig

Små hunde lever også i flere år end større hunde, så det er vigtigt at du holder øje med kosten når den bliver ældre, især når hunden ikke får så meget motion. Pas på med godbidder og andre lækkerier du måske giver din hund for at forkæle den, da den nemt også kan blive overvægtig af dette.

Hvordan fodrer du en lille hunderace med sundt og godt tørfoder?

For at kunne garantere at hunden får det den skal have, kan vi anbefale at du bruger tid på at holde øje med det, den får. Et godt tip er at følge med i måltiderne, så du har en idé om hvor meget din hund spiser ad gangen. Med dette, kan vurdere om det er nok eller ej.

Læs også: Er din hund kræsen? 5 trin til at løse problemet

Du skal fodre din hund mindst en gang om dagen, uanset om den er lille eller stor. Hvis portionen virker stor til din lille hund, kan du dele den op i to hvis det passer bedst for dig.

Vil du have hjælp med at finde det bedste og sundeste foder til små hunde?

Som nævnt i de tidligere linjer, tilbyder vi hos Vuffeli forskellige foderblandinger der egner sig til de mindste hunde i Danmark. 

Du kan købe foderet på nettet og få det leveret lige til hoveddøren ved at bestille din første prøvepakke her:

GÅ TIL PRØVEPAKKE

Du vil modtage en skræddersyet foderplan til lige præcis din hund når du bestiller prøvepakken, men sidder du stadig og har spørgsmål, eller er der noget vi kan gøre for at hjælpe lige præcis din hund, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvor vores fodereksperter vil kunne give dig de bedste råd mht. fodring af små hunderacer. 

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere der små hunde ved at dele denne her artikel.

Relaterede artikler

Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Hunde er det, man kalder fakultative carnivore. Det betyder, at de er designet til leve på en diæt, der primært består a
Læs mere
Hvad er min hunds idealvægt?
Hvad er min hunds idealvægt?
Når du bestiller hundefoder fra Vuffeli, har vi brug for nogle essentielle og basale informationer på din hund. Herefter
Læs mere
Kan min hund tåle skaldyr?
Kan min hund tåle skaldyr?
Aftenens menu står på skaldyr. Det kan være jomfruhummer, blåmuslinger eller rejer. Spørgsmålet er nu, om det er sikkert
Læs mere
Hvor meget ved du egentlig om hundeallergi?
Hvor meget ved du egentlig om hundeallergi?
Allergi hos hunde er et problem, som mange hundeejere kender til. Dog er der også mange hundeejere der mener at deres hu
Læs mere
Er din hund overvægtig? Sådan tjekker du din hunds kropstilstand
Er din hund overvægtig? Sådan tjekker du din hunds kropstilstand
Overvægt hos hunde er uden tvivl en af de største helbreds- og livskvalitetsnedsættende udfordringer for danske hundeeje
Læs mere
At neutralisere din hund: Det bør du vide før og efter
At neutralisere din hund: Det bør du vide før og efter
Har du overvejet at neutralisere din hund, men er bekymret for konsekvenserne af dette? Eller Har du netop fået din hund
Læs mere

comments