GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 
26. november 2019
5 min. læsning

Små hunde og hundefoder 

HUNDEFODER

Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det rigtigt.

Hos Vuffeli har vi samlet alt det du skal vide om fodring af små hunde i denne lille guide, så du kan være sikker på, at fodre din lille hund på den bedste måde.

Selvom man stadig kan give “normalt” tørfoder til en lille hund, skal man vide, at der er visse ting, man burde vide, inden man går i gang med at vælge en foderblanding og mængde, der passer til den.

Små hunde har nogle særlige behov, og det har ikke noget med sarte maver at gøre, selvom det er det mange hundeejere tror. 

Det første du skal vide om små racer er, at de har brug for flere kalorier pr. kilo end større hunde

Foder til små hunde indeholder en højere energidensitet, der er koncentreret i mindre piller. Dette gør, at der ikke skal så stor en mængde til, før at hunden får de kalorier, den har brug for.

Hvad indeholder det bedste hundefoder til små hunde?

Hos Vuffeli har vi designet foder, der passer til mange forskellige behov - og naturligvis også små hunderacer. Som førnævnt har foderet en højere energidensitet, så man kan sikre, at de små racer får en sund og nærende foderblanding, der passer lige til dem.

Foderet er også lavet af små piller i stedet for større piller, da de er nemmere at tygge. Sådan undgår man også risikoen for, at hunden får en stor pille galt i halsen - en meget ubehagelig situation både for hund og ejer.

Hos Vuffeli du har mulighed for at skaffe et abonnement på foder til små hunde der indeholder brune ris.

Vi tilbyder dertil også allergivenligt foder baseret på søde kartofler, som kan være med til at hjælpe de hunde der har vist symptomer på allergi. 

Læs også: Symptomer på hundeallergi
BESTIL EN PRØVEPAKKE

Hvilke risikoer er der, hvis man fodrer en lille hund forkert?

Vuffeli ved godt, at det kan virke svært at finde balancen i at give den korrekte mængde hundefoder, og det er derfor, at vi hos Vuffeli går meget op i at designe en foderplan, der passer til lige præcis din hund.

Hvis en lille hunderace, som en Shih tzu, en Dansk-svensk gårdhund, eller en Chihuahua ikke får nok at spise, kan man risikere, at hunden får lavt blodsukker

Symptomer på det kan blandt andet være svaghed og kramper. Hvis hunden viser tegn på disse symptomer, vil vi anbefale straks at kontakte sin  dyrlæge, og overveje, om det kan have noget med hundens fodring at gøre.  

Læs også: Tegn på at din hund har det dårligt

Små hunde har ikke så meget fedt og glukose, det vil sige sukker, i kroppen, og det resulterer altså i, at de har en større risiko for at blive udsat for lavt blodsukker, grundet kalorierne, som de har til rådighed meget hurtigere bliver brændt af, hvis man sammenligner det med store hunderacer.

Dette betyder dog ikke, at du bare skal fylde madskålen op, så der altid er mad til rådighed. Faktisk burde du være opmærksom på, at du ikke giver din hund for meget hundefoder. 

Husk, at en lille hund også kan risikere at blive overvægtig, som kan blive en meget ubehagelig situation, især for gamle hunde, da det kan føre til andre sygdomme såsom: diabetes (sukkersyge) eller gigt.

Læs også: Sådan ved du, om din hund er overvægtig

Små hunde lever også i flere år end større hunde, så det er vigtigt, at du holder øje med kosten, når den bliver ældre. Det glæder især, hvis hunden ikke får særlig meget motion. 

Pas altså på med godbidder, og andre lækkerier, som du eventuelt giver din hund for at forkæle den, da den nemt også kan blive overvægtig af dem.

Hvordan fodrer du en lille hunderace med sundt og godt tørfoder?

Hold gerne øje med hvor meget din hund spiser fra gang til gang, så du har en idé om, hvor meget din hund spiser ad gangen. Med dette kan du hurtigt vurdere, om den spiser nok eller ej.

Læs også: Er din hund kræsen? Fem trin til at løse problemet

Du skal fodre din hund mindst én gang om dagen, uanset om det er lille eller stor race, og hvis portionen virker rigelig stor til din lille hund, kan du sagtens dele den op i to, hvis det passer bedst for dig og din hund.

Vil du have hjælp med at finde det bedste og sundeste foder til små hunde?

Som nævnt i de tidligere afsnit, tilbyder vi hos Vuffeli forskellige foderblandinger, der egner sig perfekt til små hunderacer. 

Du kan købe foderet på hjemmesiden Vuffeli.dk, og få det leveret lige til hoveddøren. Din hund vil derudover modtage en unik, skræddersyet foderplan, når du bestiller prøvepakken.  Du kan bestille din første prøvepakke her:

GÅ TIL PRØVEPAKKE

Sidder du stadig og har spørgsmål, eller er der noget, som vi kan gøre for at hjælpe lige præcis din hund, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her sidder vores fodereksperter klar, og de glæder sig til at give dig og din hund de bedste råd, med henblik på fodring af små hunderacer, med på vejen.

FÅ HJÆLP HER

Relaterede artikler

Kort indblik i kornfrit hundefoder
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Øjenbetændelse hos hunde | Symptomer, årsager og behandling
Øjenbetændelse hos hunde | Symptomer, årsager og behandling
Mistænker du, at din hund har fået øjenbetændelse? Der kan, som du kan læse dig frem til i denne artikel, nemlig være en
Læs mere
Min hund fælder meget - hvad gør jeg? | Vuffeli
Min hund fælder meget - hvad gør jeg? | Vuffeli
De fleste hundeejere vil hurtigt skrive under på, at det er irriterende, når ens hund fælder. Ofte kan man blive helt ne
Læs mere
Populære planter der er giftige og farlige for din hund
Populære planter der er giftige og farlige for din hund
De er smukke udenpå, men giftige indeni. Vuffeli giver dig i denne artikel en oversigt over hvilke populære planter, blo
Læs mere
Har min hund feber? Læs om symptomerne her! | Vuffeli
Har min hund feber? Læs om symptomerne her! | Vuffeli
Ligesom mennesker kan hunde også blive syge og få feber. Men hunde bliver ikke altid syge på samme måde, som vi gør. Det
Læs mere
Hvad fejler min hund? Symptomer og forklaringer | Vuffeli
Hvad fejler min hund? Symptomer og forklaringer | Vuffeli
Vuffeli har her listet nogle af de mest kendte, hyppige, men også mest alvorlige hundesygdomme og virus op, samt de typi
Læs mere
GRATIS PRØVEPAKKE