GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Nanna Spanggaard
10. august, 2020 
4 min. læsning

Hvorfor spiser min hund græs?

HUNDEHELBRED

Mange oplever i perioder at deres hund begynder at spise græs. Har du længe undret dig over hvorfor din hund spiser græs, og om det overhovedet er i orden at lade sin hund spise græs? Vuffeli vil i denne artikel give svar på disse spørgsmål. Læs med!

Græs, opkast og dårlig mave

Der er mange forskellige meninger og holdninger til, hvorfor hunde præcis spiser græs. Vi har forsøgt at samle dem her, for at give jer et overblik over de mulige teorier der er. 

Dog kan vi allerede nu afsløre, at der ikke er en specifik forklaring på, hvorfor hunden spiser græs.

Mange hundeejer er af den optik, at deres hund spiser græs fordi det hjælpe mod dårlige mave. Denne teori er bygget på at mange har oplevet at deres hund har spist græs og efterfølgende har kastet op, hostet, eller spyttet det ud igen. Men om denne teori er holdbar, er der ingen betydelig evidens for, og er stadigvæk et område der bliver studeret nærmere.

Læs også: Hvorfor piver min hund?

Spiser hunden græs på grund af græssets indholdet? 

En anden grund til at hunde spiser græs, kan muligvis spores tilbage til deres forfædre, ulvene. Ulve viser sig at have en relativt stort indhold af plantemateriale i deres mave og afføring. Det ligger muligvis derfor i deres evolutionære gener, at de spiser græs. Men hvorfor er dette tilfældet? Når ulvene nedlægger deres bytte, spiser de alt fra dyret, både knogler, hud, hår og hvad det nedlagte dyr ellers har i maven. I mavesækken på det nedlagte dyr, er det en del plantemateriale - her iblandt græs.

Græs indeholder netop fibre, som har rigtig mange positive effekter for fordøjelsen, samt imod bekæmpelsen af parasitter og uønskede bakterier. 

Mange vil sikkert stille spørgsmål til hvorfor ulven ikke kun spiser kødet og fedtet, nu når den er carnivor/kødæder. Men dette er der en god forklaring til. Græs indeholder netop fibre, som har rigtig mange positive effekter for fordøjelsen, samt imod bekæmpelsen af parasitter og uønskede bakterier. Derfor kan et af svarende til hvorfor hunden spiser græs, netop være for at være sikker på at den får behovet for fibre dækket optimalt.

Læs også: Sådan fjerner du en tæge på din hund

En anden optik er, at hunden spiser græs, fordi den ikke får sit næringsbehov dækket, men litteraturen viser, at hunden vil spise græs trods den får en balanceret kost. Derfor er der intet der tyder på, at hunden spiser græs, fordi den ikke får sit næringsbehov dækket.

En sidste teori er, at hunde spiser græs fordi den simpelthen kan lide smagen, der er i græsset, og derfor glædeligt spiser det.

Der er altså mange teorier om hvorfor hunden spiser græs, men ingen konkret forklaring på det. Men generelt siges der, at det nok ligger i hundes natur og at det er en helt normalt adfærd, som hunden viser når den spiser græs.

Læs også: Hvorfor kaster min hund op?

Kan det være farligt for hunden at spise græs?

Der intet farligt i at spise græs, hvis din hund er vant til det. Så hvis din hund altid har spist græs, har du intet at være bekymret for. Du skal først begynde at undre dig hvis din hund ændrer adfærd og pludselig begynder at spise mere græs.

Læs også: Kan min hund spise skaldyr?

Hvis din hund ikke har været vant til at spise græs tidligere og den er begyndt at kaste meget op, anbefales det at kaste et ekstra øje på sin hund. Sådanne adfærd kan være et tegn på, at der er noget der generer den i mave-tarmsystemet. Hvis den fortsat bliver ved med at kaste op og det ingen forbedringer giver, er det vigtigt at opsøge en dyrlæge.

En anden ting du skal være opmærksom på er, at græsset ikke er behandlet med gødning eller pesticider. Hvis du er usikker på om græsset er behandlet, anbefales det at holde sin hund væk fra græsset, for at være på den sikre side.

Er du i tvivl om det er i orden, at din hund spiser græs, er du velkommen til at kontakte Vuffeli. Så vil vi vurdere om det er en del af dens naturlige adfærd, eller om du har noget at være bekymret for.

FÅ HJÆLP HER

Relaterede artikler

Er hunde kødædere eller altædende?
Er hunde kødædere eller altædende?
Er hunden carnivore eller omnivore? Dette er et længere diskuteret emne, som der er mange delte meninger om. Carnivore e
Læs mere
Hvad er den bedste hundemad? Derfor burde du fodre din hund med tørfoder
Hvad er den bedste hundemad? Derfor burde du fodre din hund med tørfoder
Når man fodrer sin hund, er det vigtigt at holde øje med, hvad den får at spise, da et godt foder er med til øge din hun
Læs mere
Har du en gammel hund? Dette burde du fodre den med
Har du en gammel hund? Dette burde du fodre den med
Er din hund ved at blive gammel? Kan du mærke at din bedste ven ikke kræver så lange gåture længere? Så kan det godt vær
Læs mere
Hundefoder til aktive hunde
Hundefoder til aktive hunde
Hvordan er det at være en aktiv hund? Og hvordan skal den fodres? Læs med, hvis du føler at din hund er mere aktiv end e
Læs mere
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
5 spørgsmål om hvalpefoder du skal have svar på, hvis du har fået et nyt familiemedlem
Hvalpe er kære, sjove, og er mange gange også madglade væsner. Det er derfor, at man som hundeejer går meget højt op i,
Læs mere
Skal små hunde have et specielt foder?
Skal små hunde have et specielt foder?
Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det
Læs mere
GRATIS PRØVEPAKKE