GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk 

27. marts, 2020 
5 min. Læsning

5 ofte stillede spørgsmål du skal have svar på som hundeejer under corona-krisen

HUNDEHELBRED

Corona-situationen har påvirket alle menneskers liv. Det gælder også hundeejere. Har du en hund, har du sikkert mange spørgsmål om, hvordan du skal håndtere hele situationen. Skal du tage hensyn til noget særligt? Er denne her situation farlig for din hund? Kan den blive syg?

I denne her artikel vil vi gerne dele den eksisterende viden om coronavirus og hunde, så du ved, hvordan du bedst passer på din hund i de her tider.

Læs også: 5 gode råd til at passe på din hund og dig selv under corona-krisen

Kan min hund få coronavirus?

Det første spørgsmål er, om hunde kan blive smittet med virussen. Indtil videre, er det kun mennesker, der er blevet smittet med Covid-19. World Health Organization (WHO) bekræfter, at man ikke har kunne bevise at hunde kan få sygdommen eller sprede sygdommen. 

To hunde er dog blevet testet positive for Covid-19 i Kina. Men det betyder ikke, at de når at udvikle sygdommen. Begge hunde der blev testet boede sammen med en smittet person, og kom i karantæne efter testen. Den ene hund var en Pomeranian på 17 år, der blev testet negativ efter nogle dage gennem en blodprøve. Den anden var en Schæferhund på 2 år, der ikke har vist tegn på sygdommen. Selvom virussen kan nå ind til hundens celler, betyder det ikke, at den kan sprede sig inde i cellen, og at hunden når at blive syg af coronavirus.

Læs også: Kan min hund få coronavirus?

Kan hunde smitte mennesker?

Som du har læst i ovenstående afsnit, findes der en mulighed for, at hunde kan bære sygdommen, selvom de ikke udvikler symptomer. Så spørgsmålet er: Kan en hund bære sygdommen, og smitte et menneske?

Det korte svar er, at det ikke kan bevises, at hunde kan smitte mennesker, selvom, at de er inficerede med Covid-19. Indtil videre, er det kun mennesker, der har spredt sygdommen. Det siger World Health Organization (WHO).

Det er dog vigtigt at vide, at der findes andre sygdomme, der kan spredes mellem mennesker og dyr - også hunde. Det er derfor at det er en god ide at sætte fokus på hygiejnen, når folk befinder sig blandt dyr (specielt børn, da de er i en større risikogruppe). Blandt andet, anbefaler eksperterne:

  • Vask dine hænder grundigt efter at have rørt, fodret, eller gjort rent efter din hund
  • Undgå vilde lege med din hund, specielt hvis børn er involverede 
  • Lad ikke din hund dele seng med mennesker, der er i en større risikogruppe
  • Lad heller ikke hunden slikke folks ansigt, sår, eller sundhedsudstyr

Hvad gør jeg, hvis jeg selv er smittet med coronavirus?

Hvis du selv er smittet med coronavirus, eller mistænker, at du kunne have udviklet sygdommen, er det vigtigt, at du tager specielt hensyn til din hund. Bl.a. er det vigtigt, at du begrænser kontakten med din hund, og ideelt vil det anbefales, at du finder en person, der kan passe din hund mens du er syg, da du ikke må gå tur med din hund.

Uanset om det er dig eller en anden person, der har hunden under sygdommen, må man ikke glemme hvilket forhold, som man har til ens hund. Det er vigtigt, at man bevarer det bånd man har mellem menneske og hund, og bruger tid på at sørge for, at ens hund også har det godt under krisen. Det bedste du kan gøre for din firbenede bedste ven, kan derfor være at finde en hundepasser, ven, eller familiemedlem, der kan passe din hund, og derved sørge for at både du og den har det godt.

HUSK
Eksperterne mener, at det er sundt at have en hund. Diverse undersøgelser viser, at de mennesker der bor med en hund, de har mindre risiko for at udvikle psykiske sygdomme eller hjerteproblemer. Og det er ikke kun voksne det gælder, også børn: Hunde er også med til at styrke børns selvværd. Derfor er en hund en meget god ven at have i disse hårde corona-tider, hvis du er sund og rask. Derfor anbefaler eksperterne også, at man ikke skal gå og være bange for, at ens hund bliver smittet, men at man i stedet skal bruge tiden på at styrke båndet man har med sin hund, især nu når man har muligheden for at være sammen med hunden i flere timer om dagen.

Hvad skal jeg sørge for som hundeejer under corona-krisen?

Som hundeejer er det selvfølgelig vigtigt, at du tager hensyn til din hund, og hvordan du gør livet nemmest for den, hvis du skulle blive syg eller komme i karantæne.

Bliv klar til karantænen

Hvis det skulle ske, at du kom i karantæne, er det vigtigt at være forberedt på forhånd. Lav en aftale med nogle, som du kender, der kan passe din hund i flere dage, hvis du skulle udvikle symptomer. Ha' altid ekstra foder derhjemme, som du kan give videre til en hundepasser. Husk, at vi hos Vuffeli leverer foderet lige til døren, så du e fri for at skulle gå udenfor for at købe foder til din hund. Du kan bestille en gratis prøvepakke ved at klikke her:

BESTIL EN PRØVEPAKKE 🐶

Få styr på hygiejnen

Som vi allerede har nævnt, er det vigtigt, at du vasker hænder hyppigt, specielt når dig og din hund har været ude at gå tur. Undgå også kontakt med andre hunde. 

Har man lidt ekstra tid, er det et godt tidspunkt at forkæle sin hund med et bad og en god omgang med børsten. Eksperterne anbefaler, at man gør sin hund ren en gang om ugen, men det er selvfølgelig meget afhængigt af hundens pels. 

Husk også at gøre din hunds mad- og vandskål rene efter brug. Legetøj, hundekurv, og alt andet som din hund er i daglig kontakt med, skal derfor også gøres rent ofte.

Lad vær med at dele tallerkener, kopper, håndklæder, tæpper, eller lignende med din hund.

Hvad gør jeg, hvis jeg tror, at min hund har udviklet sygdommen?

På nuværende tidspunkt er det meget svært at teste en hund for coronavirus, da det er et større projekt for en dyrlæge at gennemføre testen.

Hvis du tror din hund har udviklet sygdommen, fordi den hoster, så husk, at der også findes mange andre sygdomme, der kan skabe hoste. Eksperterne siger, at hvis en hund begynder at hoste, så er chancen for at det drejer sig om en anden hundesygdom MEGET højere, end at der er tale com corona. 

Læs også: Alt det du skal vide om din hunds helbred

Hvis din hund hoster og ikke har det godt, skal du søge dyrlægehjælp, uanset om du tror det er corona eller ej. Det er altid dyrlægen, der kan bekræfte, hvad din hund fejler og løse problemet hurtigst muligt.

Var vi med til at løse dit problem?

Hjælp os med at hjælpe flere hundeejere ved at dele denne her artikel.

Relaterede artikler

Skal små hunde have et specielt foder?
Skal små hunde have et specielt foder?
Er du hundeejer, og har du en lille hund? Så går du garanteret meget højt op i hvordan den skal fodres, og om du gør det
Læs mere
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Årsager og løsninger til hunde med sensitive maver
Hunde er det, man kalder fakultative carnivore. Det betyder, at de er designet til leve på en diæt, der primært består a
Læs mere
Hvad er min hunds idealvægt?
Hvad er min hunds idealvægt?
Når du bestiller hundefoder fra Vuffeli, har vi brug for nogle essentielle og basale informationer på din hund. Herefter
Læs mere
Kan min hund tåle skaldyr?
Kan min hund tåle skaldyr?
Aftenens menu står på skaldyr. Det kan være jomfruhummer, blåmuslinger eller rejer. Spørgsmålet er nu, om det er sikkert
Læs mere
Hvor meget ved du egentlig om hundeallergi?
Hvor meget ved du egentlig om hundeallergi?
Allergi hos hunde er et problem, som mange hundeejere kender til. Dog er der også mange hundeejere der mener at deres hu
Læs mere