GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk  
24. Marts 2020 
5 Min. Læsning

Golden retriever: 
Den gyldne familiehund

HUNDERACER

Med dens flotte og gyldne pels, er golden retrieveren en af Danmarks yndlings familiehunde. Der er mange positive aspekter ved en golden retriever: det er ikke kun en af de flotteste hunde, men det er også en af de mest venlige og glade racer der findes. I denne her artikel vil vi fortælle meget mere om golden retrieverens personlighed, og hvorfor du også nemt kan blive til en glad golden retriever-ejer.

Hvorfor burde man vælge en golden retriever? 

Men hvorfor er en golden retriever sådan en fantastisk hunderace? Der er mange ting der gør en golden attraktiv. Blandt andet, er det farven og det smilende ansigt en golden retriever har, der får folk til at forelske sig i den. Her er nogle af årsagerne til at mange mennesker vælger en golden retriever:

  • Det er en god familiehund, der trives med børn
  • Det er en klog hund, der kan klare komplekse opgaver
  • Det er en aktiv hund, god til alle dem der kan lide at løbe eller at gå lange ture i skoven
  • Den er god til at svømme, og elsker vand

En golden er en rigtig god familiehund, men bor du alene ude på landet, eller er du glad for at tage ud at løbe en gang om dagen, er den også mere end perfekt til din livsstil. Hvis du søger en hund du kan lege med, eller du gerne vil tage med på agilitybanen, er denne her atletiske hunderace også den helt rette.

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man vælger en golden retriever? 

En golden retriever er helt klart en fantastisk hund, der har meget at byde dens heldige familie. Men den har selvfølgelig også forskellige behov. 

Der er tre ting man skal være opmærksom på som golden retriever-ejer:

  • Det er en langhåret hund, der kræver lidt ekstra pelspleje
  • En golden retriever har brug for constant motion - hver dag
  • goldens er madglade, så man skal passe på deres vægt

Og selvom en golden retriever er madglad, har den selvfølgelig også behov for foder, da den har brug for mere mad end andre danske populære racer. Den spiser mellem 9 til 12 kg om måneden, men den præcise mængde kommer selvfølgelig an på hundens vægt, køn og kropstilstand (en voksen golden kan veje mellem 25 og 35 kg). Det er derfor at du skal være klar på at kunne købe en ordentlig omgang hundemad til din golden retriever ret ofte.

Hvor finder du hundefoder til din golden retriever?

Mange af Vuffelis medlemmer er golden retriever-ejere. Hos Vuffeli leverer vi maden lige til døren, og man er derfor fri for at slæbe rundt på flere kilo foder hver måned. Udover det, er fragten inkluderet i prisen, hvilket betyder at du er fri for at betale ekstra for de mange kilo du skal have leveret. Lyder det som noget for din golden? Bestil din prøvepakke ved at klikke på den følgende knap:

GRATIS PRØVEPAKKE 🐶

Golden retrieverens helbred og sygdomme 

En golden retriever kan blive op til 15 år gammel, og har generelt ikke en øget risiko for visse sygdomme. Du vil selvfølgelig se at hunden udvikler sig med alderen, og at dens aktivitetsniveau ændrer sig som tiden går.

Som sagt, har en golden retriever tendens til at være overvægtig, og dette kan også påvirke dens livsstil. Det er derfor at det snart kan blive til et problem hvis en golden spiser for meget. Faktisk, er det mange gange maden der kan være med til at definere en golden retrievers opførsel. Hvis du bor med en golden, så er det gode råd at lade vær med at give den resten af din leverpostejmad. Hvis dette bliver til en vane blandt alle familiemedlemmer, så kan din golden retriever hurtigt tage på.

Der er ikke noget der hedder en stop-knap når mange golden retrieverere begynder at spise, så den største tjeneste du kan gøre din hund er at kontrollere fodringen. En overvægtig hund kan hurtigt få problemer med dens knogler og led, så det er en god idé at bede din dyrlæge om at holde øje med dens albuer og knæ, da en golden retriever nemt kan få ondt i dem og have svært ved at gå.

Udover det, oplever en golden retriever ikke mange udfordringer med dens helbred gennem dens liv. Selvfølgelig er det vigtigt at din golden bliver tjekket jævnligt, ligesom alle andre hunderacer.

Hvad er forskellen mellem en golden retriever og en labrador retriever? 

Mange potentielle hundeejere er ikke sikre på om de burde vælge en golden retriever eller en labrador retriever, da det er to hunderacer der minder meget om hinanden. De er begge en del af retriever familien, dvs. at begge er rigtig gode jagthunde.

Selvom golden retrievers og labradorer er to er rigtig søde hunderacer, kan en golden godt se større ud, da den har en længere krop end en labrador, og har en meget lang og fyldig pels da den er langhåret. Det betyder at de selvfølgelig fælder mere end en labrador, og skal børstes jævnligt. Men labradorere fælder også, og de skal stadig strigles selvom deres pels er kortere, da de døde hår også skal fjernes.

Læs også: Labrador retriver: Hunderacen der får dig til at smile

Begge racer er meget glade for mad og mennesker, og er også rigtig gode familiehunde. De er meget søde mod andre hunde, og kan trænes til at gå fantastiske ture uden snor. Personligheden kan altid variere fra hund til hund, men der er ikke en stor forskel mellem labradorere og golden retrievers.

Man mener også at en golden retrievers måske har et mere roligt temperament, selvom den også vil være rigtig god til at træne, og vil gøre alt for en godbid. Begge er meget trofaste hunde, og vil passe meget godt ind i en familie. Man kan måske konkludere at labradoren er en smule mere atletisk og muskuløs end en golden retriever, og den kan måske være lidt mere entusiastisk under leg, selvom temperamentet kan ændre sig fra hund til hund.

Hvordan vælger jeg den helt rigtige golden retriever?

Du kan nemt finde din nye golden retriever i Danmark, da det er et af landets favoritracer. Prisen på en golden retriever kan være forskellig afhængigt af dens oprindelse, men man siger at prisen svinger mellem 6.000 og 10.000 kr. Det er en billig hunderace hvis man sammenligner den med andre hunde man kan skaffe sig i Danmark, men den kræver selvfølgelig også en investering. 

Men det er ikke kun i penge man burde investere, men også i tid. Derfor er der faktisk mange opdrættere der kun vil sælge hundene til familier der kan bevise at de har sat tid af til at tage sig af hunden. Tag hensyn til dette, inden du skaffer dig din nye hund eller henvender dig til en kennel.

En golden retriever er måske en af de flotteste hunderacer der findes. De er nuttede når de er små, og er også smukke når de bliver voksne. Noget der gør en golden retriever til en flot hund er selvfølgelig dens farve. Du kan finde en golden retriever i mange forskellige gyldne nuancer, fra helt lyse til mørke. Det er en meget nem og flot hund at fotografere, hvis du går op i at den skal være med i familiebillederne, da lyse hunde er rigtig gode på kamera.

Gode forslag til at få din golden retriever til at passe ind i familien

Efter man er blevet den heldige ejer af en golden retriever, er det vigtigt at familien eller du lægger en plan så du kan være der for hunden. En golden retriever er en relativ nem hund at tage sig af, men at træne en hvalp er selvfølgelig udfordrende uanset hvad. For at kunne forberede dig til ankomsten af din nye hvalp, kan du læse den følgende vejledende artikel:

Læs også: Sådan får du det meste ud af at være hvalpeejer

Udover det, hvis I er flere i familien, er det en god idé at lægge en plan for hvem der går med hunden og hvornår, og hvem der står for fodring. Det er også nødvendigt at etablere nogle regler om hvilket forhold man skal have til hunden. Husk at hunden er et flokdyr, og at orden og regler betyder meget i dens hverdag. Hunden skal være sikker på, hvad den kan forvente, og dette vil gøre, at den føler at den lever et trygt liv.

Hvis du bor alene, er der ikke så meget at blive enig om med resten af familien, men det er også vigtigt at du planlægger gåture og fodring af hunden fra starten af. Hvis du har udfordringer med dette, kan du altid kontakte Vuffeli Kundeservice, der gerne vil give dig en hånd med at komme godt i gang med dit nye Vuffeli foder:

GRATIS PRØVEPAKKE 🐶

Har du besluttet dig for en golden retriever? Så skal du være klar til kærlige stunder på sofaen, og hyggelig leg med hele familien. Og vi er sikre på at du kommer til at elske den uanset hvad! Det er en fantastisk og trofast hunderace, der kommer til at give dig og familien nogle af de bedste oplevelser nogensinde. ❤️