GÅ TIL PRØVEPAKKE


Artikel af Lærke Birk
24. feb, 2020 
10 min. læsning

Labrador Retriever: Hunderacen, der får dig til at smile

HUNDERACER

Labradoren er en af Danmarks yndlings familiehunde, og den ligger på en syvende plads af de top 10 mest populære hunderacer i landet. Det er en race, der falder meget godt ind i familielivet: Den er taknemmelig, glad, og er en rigtig god legekammerat. 

Hvis du overvejer at skaffe dig en labrador, burde du læse med her, da vi vil fortælle dig en masse om denne her fantastiske hunderace.

Jeg er selv vokset op med en brun labrador, Jack, som var med til at skabe glæde i familien. Det bedste ved Jack var sin meget stærke kommunikationsevner, og hans empati. Selvom han faktisk var en hund, der var lidt anderledes end mange andre labradorer (han foretrak byens pulserende liv frem for en tur i skoven, og andre mennesker frem for andre hunde), beviste han også, at labradoren er en fantastisk race.

Hvorfor en labrador? 

Hvorfor beskriver man altid labradoren som sådan en fantastisk hunderace? Der er mange ting der gør en labrador attraktiv, ikke kun dens muskuløse form, men også dens meget sympatiske blik der får en til at smile. Her er nogle af årsagerne til at mange mennesker vælger en labrador.

  • Det er en god familiehund, der trives med børn
  • Det er en korthåret hund, der ikke fælder så meget
  • Det er en hund der kan klare komplekse opgaver, og er tit anvendt som førehund
  • Det er en aktiv hund, god til alle dem der kan lide at løbe eller at gå lange ture i skoven
  • Den er god til at svømme, og elsker vand

Labradoren er rigtig gode familiehunde, men bor du alene ude på landet, eller er du glad for at tage ud at løbe en gang om dagen, er labradoren også mere end perfekt til din livsstil. Hvis du søger en hund du kan lege med, eller du gerne vil tage med på agilitybanen, er denne her atletiske hunderace også den helt rette.

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man anskaffer sig en labrador? 

Ja, labradoren lyder nok som den perfekte hund, men det er også en hund med mange forskellige behov. 

Labradoren er ikke kun madglad, men det er også en hund der har brug for mere foder end andre racer. En labrador spiser mellem 9 til 12 kg om måneden, det kommer selvfølgelig ind på hundens vægt, køn og kropstilstand. Det er derfor du skal være klar på at kunne købe en ordentlig omgang hundemad til din labrador ret ofte.

Hvor finder du hundefoder til din labrador? 

Mange af Vuffelis medlemmer er labradorejere. Hos Vuffeli leverer vi maden lige til døren, og man er derfor fri for at slæbe rundt på flere kilo foder hver måned. Udover det, er fragten inkluderet i prisen, hvilket betyder at du er fri for at betale ekstra for de mange kilo du skal have leveret. Lyder det som noget for din labrador? Bestil din prøvepakke ved at klikke på den følgende knap:

PRØVEPAKKE TIL LABARADOR 🐶

Labradorens helbred og sygdomme 

Labradoren er også en hund der har tendens til at være overvægtig. Det er derfor at det hurtigt kan blive til et problem at den spiser så meget.

Min hund Jack slikkede tit krummerne op efter os, og fulgte trofast efter det familiemedlem der gik rundt med mad i huset. Det var maden, der var med til at definere dens opførsel. Det kan derfor være fristende at give hunden et stykke pålæg fra ens rugbrødsmad, men når dette bliver en vane mellem mange forskellige familiemedlemmer, kan labradoren hurtigt tage på.

Man skal nemlig være specielt opmærksom på labradorens vægt, da overvægten også kan påvirke dens knogler og led. Labradorer har tendens til at have problemer med deres albuer og knæ, så det er en god idé at bede din dyrlæge om at tjekke hundens ben en gang imellem. 

Labradoren plejer at blive mellem 12 og 14 år gammel, og man kan selvfølgelig også se at dens livsstil udvikler sig med alderen. Labradoren starter mange gange med at være en lille vildbasse, og ender med at være den perfekte hyggehund. Alle labradorens livsfaser er skønne, og det er en fantastisk hund at bo sammen med, uanset hvor gammel den er. Men det er dog vigtigt at din livsstil passer med hundens behov, så du skal være klar til nogle gode gåture når den er ung, og mental stimulering og hygge når den bliver ældre.

Hvad er forskellen mellem en Golden og en labrador?

Mange potentielle hundeejere er ikke sikre på om de burde vælge en Labrador retriever eller en Golden retriever i stedet for. Disse to store hunderacer minder meget om hinanden, og er begge en del af retriever familien, dvs. at begge er rigtig gode jagthunde.

Selvom at både goldens og labradorer er to er rigtig søde hunderacer, kan en golden godt se større ud, da den har en længere krop end en labrador, og har en meget lang og fyldig pels da den er langhåret. Det betyder at de selvfølgelig fælder mere end labradoren, og skal børstes jævnligt. Men labradoren fælder også, og de skal stadig strigles selvom deres pels er kortere, da de døde hår også skal fjernes.

Begge racer er meget glade for mad og mennesker, og rigtig gode familiehunde. De er også rigtig søde mod andre hunde, og kan trænes til at gå fantastiske ture uden snor. Personligheden kan altid variere fra hund til hund, men der er ikke en stor forskel mellem labradorere og goldens.

Nogen mener at labradorere kan være specielt gode til hundetræning, og kan klare meget komplekse opgaver. Man mener også at en golden måske har et mere roligt temperament, selvom den også vil være rigtig god til at træne, og vil gøre alt for en godbid. Begge er meget trofaste hunde, og vil passe meget godt ind i en familie. Man kan måske konkludere at labradoren er en smule mere atletisk end en golden, og den kan måske være lidt mere entusiastisk under leg. 

Hvordan finder jeg den helt rigtige labrador? 

Der er mange muligheder for at skaffe sig en labrador i Danmark. Det er en billig hund i forhold til andre hunderacer, men den kræver også en investering. Priserne svinger mellem de 5.000 kr - 11.000 kr.

Labradorer kan fås i tre forskellige farver: sort, brun eller gul. Alle farver har sin charme. Hvis du går meget op i æstetik, kan det selvfølgelig være ekstremt svært at træffe en beslutning, da de allesammen er meget flotte. Men det kan nogle gange også være en god ide at vurdere din livsstil. Hvis du har planer om at fotografere hunden, så er lyse farver meget gode på kamera. Hvis du tværtimod har planer om at lade hunden komme tæt på mudder, så er det måske ikke en god ide med en gul labrador der nemmere bliver beskidt.

Gode forslag til at få labradoren til at passe ind i familien

Efter man er blevet den heldige ejer af en labrador, er det vigtigt at familien eller du, lægger en plan så du kan være der for hunden. Labradoren er en relativ nem hund at tage sig af, men at træne en hvalp er selvfølgelig udfordrende uanset hvad.

Læs også: Sådan træner du din nye hvalp

Udover det, hvis I er flere i familien, er det en god idé at lægge en plan for hvem der går med hunden og hvornår, og hvem der står for fodring. Det er også en god idé at etablere nogle regler om hvilket forhold man skal have til hunden. Husk at hunden er et flokdyr, og at orden og regler betyder meget i dens hverdag. Hunden skal være sikker på, hvad den kan forvente, så dette vil gøre, at den føler at den lever et trygt liv.

Hvis du vælger en labrador, skal du vide at vi er sikre på at du kommer til at elske den uanset hvad! Det er en fantastisk og trofast hunderace, der kommer til at give dig og familien nogle af de bedste oplevelser nogensinde. Labradoren er helt sikkert en af de bedste racer til at få dig til at smile ❤️

Kender du nogen med en labrador?

Du kan dele den her artikel med alle dem der har eller ønsker sig en labrador ved at klikke her:

Relaterede artikler

Kort indblik i kornfrit hundefoder
Kort indblik i kornfrit hundefoder
Hvis du er hundeejer, har du måske hørt om kornfrit foder, eller på engelsk, “grain free”. Som navnet fortæller os, snak
Læs mere
Øjenbetændelse hos hunde | Symptomer, årsager og behandling
Øjenbetændelse hos hunde | Symptomer, årsager og behandling
Mistænker du, at din hund har fået øjenbetændelse? Der kan, som du kan læse dig frem til i denne artikel, nemlig være en
Læs mere
Min hund fælder meget - hvad gør jeg? | Vuffeli
Min hund fælder meget - hvad gør jeg? | Vuffeli
De fleste hundeejere vil hurtigt skrive under på, at det er irriterende, når ens hund fælder. Ofte kan man blive helt ne
Læs mere
Populære planter der er giftige og farlige for din hund
Populære planter der er giftige og farlige for din hund
De er smukke udenpå, men giftige indeni. Vuffeli giver dig i denne artikel en oversigt over hvilke populære planter, blo
Læs mere
Har min hund feber? Læs om symptomerne her! | Vuffeli
Har min hund feber? Læs om symptomerne her! | Vuffeli
Ligesom mennesker kan hunde også blive syge og få feber. Men hunde bliver ikke altid syge på samme måde, som vi gør. Det
Læs mere
Hvad fejler min hund? Symptomer og forklaringer | Vuffeli
Hvad fejler min hund? Symptomer og forklaringer | Vuffeli
Vuffeli har her listet nogle af de mest kendte, hyppige, men også mest alvorlige hundesygdomme og virus op, samt de typi
Læs mere
GRATIS PRØVEPAKKE