GÅ TIL PRØVEPAKKE

Min hund er en isbryder

Merete Ramsbæk-Jensen @ 2018-06-06 11:44:49 +0200

Jeg har prøvet det før, det med at flytte til et nyt sted, en ny by, og skulle lære nye mennesker at kende. At skabe relationer som det så smukt hedder. Når man har især mindre børn, går det ret nemt, der er altid andre forældre at løbe ind i og et hav af arrangementer at deltage i.

For tre år siden købte vi et bondehus i en by, hvor vi har boet for mange år siden. Men ungerne er mere eller mindre flyttet hjemmefra eller på vej til det, og gymnasiet danner ikke meget fællesskab for forældre. Og sådan skal det være. Hvordan lærer man så sit nye hood at kende? Jeg har et solidt venne- og familienetværk, men det er da rart at kende sine naboer og dem, man deler bydel med. Løsning: Man lufter sin hund. Der gik ikke mange uger, før vi var på hilsen og hej-hej med de første 4-5 hundeejere. Og Santos, min knap 12 år gamle Golden, begyndte hurtigt at finde nye venner og favoritter. Det startede, da vi lige havde fået husnøglen og gik og malede – med vinduerne på fuld gab. Huset ligger lige ud til en sti, hvor mange lufter hunde – og med penslen i hånden hang jeg ud af vinduerne og fik snakket mere med folk og vovser, end jeg fik malet. Men det var det værd. I dag kender vi rigtig mange søde hunde og hundeejere, som bor tæt på. Vi har efterhånden fået fortalt alt om vores hunde (og der er jo meget at fortælle), og med en del hundeejere har jeg også fået indblik i familieliv, glade og triste skæbner, arbejdsliv og hverdagsliv. Forleden sad vi og drøftede, om ikke vi skulle holde Santos’ fødselsdag for et par af hundevennerne med ejere til en omgang hot dogs (hvad ellers?), og naturligvis lidt Vuffeli til de firbenede. Da jeg senere på dagen løb ind i en af vovserne – en smuk samojede - og hans menneskefar, som vi har talt med stort set dagligt gennem tre år, fik jeg inviteret dem. Glad kom jeg hjem til min mand og sagde ”Sammy og hans mor og far vil gerne komme” – hvortil min mand spurgte ”hvad hedder de egentlig?”.

0 comments