GÅ TIL PRØVEPAKKE

Vejledning

 

Vejledning

Hvalp hos Vuffeli.dk 

Har du ikke haft hvalp før? Eller ønsker du at læse mere, så kan du finde vores råd og vejledning til fodring af hvalpe her: hvalp hos Vuffeli.dk

Er du i tvivl om hvor meget foder din hvalp skal have? Så hent din hvalpefoderplan her: fodring af hvalp hos Vuffeli.dk.

Den bedste måde at introducere ny mad på

Hunde er smarte, og de ved når du ændrer deres måltider.

Påbegynd din skræddersyede foderplan langsomt.

Tag en lille mængde af dit nye foder, og næsten en hel portion af dit gamle foder den første dag.

Over den næste uges tid, kan du gradvist blande en smule mere af det nye foder i, dag for dag, samtidig med, at du mindsker mængden af det gamle foder, indtil du kun fodrer dem din nye mad.

Du skal så vidt muligt forsøge at holde dine normale fodervaner. Vi er udmærket klar over, at et skift i foder kan være en langsommelig proces, så du kan eksempelvis forsøge dig med nogle af disse tips:

  • Prøv at opvarm foderet, hvilket bringer smagsnuancerne frem i maden – du kan blot give maden et par sekunder i mikrobølgeovnen.
  • Du kan også tilsætte en smule varmt vand, en smule leverpostej eller andet du ved din hund elsker.

Er der noget vi kan hjælpe dig med? Kontakt os endelig 😊


Hvor mange gange om dagen bør jeg fodre min hund?

Der er mange forskellige måder at fodre sin hund på, og den du vælger, skal passe ind i din dagligdag samt din hunds energiniveau og appetit. Fodring to gange dagligt er blevet meget almindeligt for de fleste hundeejere, men der findes flere andre måder at gøre det på.

Fri fodring er en metode, hvor du hælder hele dagsrationen op til hunden på én gang, og hunden spiser af foderet i løbet af dagen. Dette kan være en god idé for hunde som skal tage på i vægt, hvor de kan spise når de har lyst, dog er der hunde som det ikke fungerer for:

  • Hunde med enorm appetit (da de så vil spise for meget)
  • Dem med begrænset appetit (da de har brug for at samle appetit mellem måltiderne)
  • Overvægtige hunde
  • Dem med visse medicinske tilstande (diabetes)
  • Hunde med fordøjelsesproblemer, da denne metode kan have negativ effekt, da hunden kan blive for begejstret af at spise

Med hvalpe og undervægtige yngre hunde kan det være en fordel med fri fodring, da de skal spise så meget som muligt. Det er dog fortsat vigtigt, at den daglige mængde bliver vejet, da hvalpe ikke må overspise, da dette kan påvirke deres fordøjelse og vækst. 

Den traditionelle måde at fodre hvalpe på, er tre til fire gange dagligt, men dette kan også fungere til undervægtige voksne hunde, da de ikke kan klare store mængder ad gangen, men har brug for at indtage en større mængde mad i løbet af dagen.

Dette kan også være hensigtsmæssigt til, at fodre hunde med lavt blodsukker eller udholdende hunde, men det er vigtigt, at hunden får hvilet sig før og efter indtagelse af maden, og ikke fortsætter det høje aktivitetsniveau lige efter at have spist.

Nogle ældre hunde foretrækker også denne fodermetode, da de kan spise mindre, men oftere for, at tilpasse deres appetit. Dog skal det siges, at for de fleste hunde med en sund appetit og i god form, fungerer det bedst med fodring to gange dagligt.
I forhold til hundes sundhed, er dette den mest effektive måde at holde et stabilt blodsukker, samt opretholde din hunds energiniveau igennem dagen.

Uanset hvilken metode du vælger til fodring af din hund, er det en god idé, at have en fast rutine, som din hund kan forstå og vænne sig til.