Rådgivning og kundeservice | +45 52 22 95 96 | kontakt@vuffeli.dk | Alle hverdage: 9.00 - 15.00

Kulhydrater - Spørgsmål - Vores hundefoder

Ofte stillede spørgsmål om kulhydrater

[tab-start]
[tab-title]
Er kulhydrater godt for hunde?
[tab-content]

Selvom hunde ikke har et essentielt næringsbehov for kulhydrat, kan kulhydrater være yderst fordelagtige for deres sundhed. Kulhydrater bidrager blandt andet med vigtige fibre til din hunds fordøjelse, og de er også med til at give en øget mæthedsfornemmelse. Derudover er forarbejdet stivelse en letfordøjelig energikilde. Fra en ernæringsmæssigt perspektiv kan det være fordelagtig at benytte kulhydrat som energikilde frem for protein, da proteinerne således kan blive brugt til at udvinde essentielle aminosyrer til at opbygge og reparere kropsvæv og opretholde et sundt immunsystem, fremfor at blive benyttet som brændstof til kroppen.  

[tab-title]
Hvor stammer jeres kulhydrater fra?
[tab-content]
For at gå den bæredygtige vej og sikre at vores kulhydrater er af højeste kvalitet, forsøger vi altid at indkøbe vores råvarer så tæt på produktionslokaliteten som muligt. Det betyder, at alle vores ingredienser stammer fra udvalgte leverandører inden for Europas grænser, hvis råvarerne er tilgængelige. Vores kartofler er eksempelvis fra Belgien, hvor vores fabrik er lokaliseret.

[tab-title]
Kan hunde fordøje kulhydrater?
[tab-content]
Over årtusinder har hunde tilpasset sig deres leveforhold, og derigennem er de blevet i stand til at fordøje og udnytte kulhydratkilder – heriblandt korn. Hunde fordøjer stivelse fra kulhydrater meget effektivt, så vel som os mennesker, så længe kulhydratkilden er korrekt tilberedt. Hunde kan altså både fordøje animalske og vegetabilske ingredienser effektivt og dermed udvinde essentielle næringsstoffer af ingredienserne.

[tab-title]
Indeholder jeres foder gluten?
[tab-content]
Vi benytter ikke glutenholdige kornsorter i vores hundefoder. Gluten findes især i hvede, byg og rug. Den eneste kornsort vi benytter i vores foder er ris, og ris indeholder ikke gluten.

[tab-title]
Kan hunde tåle korn?
[tab-content]
Hunde kan godt tåle korn. De mest anvendte kornkilder i hundefoder er majs, hvede, ris og havre, som de fleste hunde kan tåle uden problemer, så vel som os mennesker, så længe de er tilberedt korrekt.