Rådgivning og kundeservice | +45 52 22 95 96 | kontakt@vuffeli.dk | Alle hverdage: 9.00 - 15.00

Tilbage til oversigten

Behind the scenes

Hundetræner, forfatter og meget mere: Mød Sol Storm

Hundetræner, forfatter og meget mere: Mød Sol Storm

Hundetræner, forfatter og meget mere: Mød Sol Storm

21. september 2023

l

Af Nomi Forchhammer

Om forfatterenNår du ringer ind til Vuffeli, kan du være heldig at få Sol i røret. Hun er en Team Lead på vores Customer Relations team, der sørger for at skabe den bedste kundeoplevelse for vores hundeejere. Men hun er også hundetræner, forfatter og meget kreativ - og så er hun et stort lyspunkt på kontoret. Vi tog en snak med Sol om hendes arbejde, passioner og hundekærlighed. 


I Vuffeli sidder jeg og hjælper folk med at få det bedst mulige ud af alt det, Vuffeli kan tilbyde dem. Det væsentlige for mig er, at de kommer det rette sted hen, og vi finder de produkter, både hunde og ejer er glade for og tilfredse med.


Min vej hertil er ikke så snorlige som så mange andres. Jeg er startet på to uddannelser, men stoppede begge igen efter ét år. Den ene var Katastrofe- og Risikomanagement og den anden var Business Administration og Digital Management på CBS. Der er helt klart en forestilling i samfundet om, at man har fejlet eller gjort noget forkert, hvis man ikke gennemfører sin uddannelse. Men jeg har det stikmodsat: Begge uddannelser har lært mig enormt meget, og gjort mig klogere på mine styrker, og hvad jeg gerne vil arbejde med. 


Jeg var en af dem, der kom ud af gymnasiet med et højt snit og havde fået ind i hovedet, at ‘det skal man jo også bruge til noget’. Det er virkelig overvældende, når man jo også bare er i sit tidlige voksenliv og prøver på at finde ud af, hvem man er. Alle de forventninger, der er til den her ‘faste vej’, som er i livet med karriere, afsluttede uddannelser og voksenjob, er jeg nok gået lidt imod - og jeg har egentlig bare taget tingene i mit eget tempo. 


En af de ting, min uddannelseserfaringer gjorde mig klogere på var, at jeg skulle lave noget praktisk. Kontorarbejde er helt fint for mig, men det kan ikke fylde det hele. Det var sådan, jeg fandt frem til, at jeg da skulle uddanne mig til at være hundetræner! 

 

En træneruddannelse med hundeadfærden i fokus 

 

Den allerførste sætning, jeg sagde som baby, var faktisk “jeg vil have en hund” - så lige så længe, jeg kan huske, har hunde været en fascination for mig. Da jeg ledte efter en hundetræneruddannelse fandt jeg ud af, at rigtig mange af dem handler om lydighed, udstillinger eller jagt. Det kan være spændende, men det jeg er mest optaget af er, hvordan hunde fungerer, og hvorfor de er, som de er. 

 

Dét var grunden til, at jeg valgte at blive uddannet hos Københavnersnuden. Her har jeg lært enormt meget om hundes behov og adfærd. Jeg husker stadig den fede aha-oplevelse, jeg havde første gang, jeg havde et hundetræningshold. Her opdagede jeg, hvor fantastisk det er at lære folk og deres hunde at kende - og ikke mindst lære, at ligegyldig hvilken erfaring eller hvilke ressourcer folk kommer med, så gør alle virkelig deres allerbedste. Det var også virkelig en øjenåbner for mig. I arbejdet med hunde lærer man nemlig også en helt særlig tålmodighed: Hvis vi ikke kan lykkedes med den her opgave, hvordan kan man så bryde det ned til delmål? Der er et rigtig godt ordsprog, der passer til hunde og heste: Vi kan ikke presse dem til at prøve, når de allerede prøver. Der er mange ting i hundetræningen, som også er brugbare for os mennesker - særligt når vi taler om tålmodighed og omsorg. 

 

Og særligt dén del, har jeg også haft rigtig god gavn af i arbejdet med min egen hund, Betty. Hun har været lidt en kastebold med sine tidligere ejere, så hun er en hund, der har en del med i sin bagage. Heldigvis har hun rykket sig helt vildt meget både tillids- og tryghedsmæssigt. Og så fungerer hun også bare rigtig godt med min kærestes hund, Sølve. På den måde har hun også en kammerat at støtte sig op af herhjemme. 

 

Et hav af hobbyer: Strikkeopskrifter og forfatterdrømme

 

Fra Vuffeli-telefonen til hundetræning - det kan hurtigt lyde som om, at hele mit liv handler om hunde. Men det er langt fra tilfældet. Jeg vil nærmest sige, at der ikke er den hobby, jeg ikke har! Jeg spiller Dungeons and Dragons, spinder mit eget uld og strikker, jeg væver, og så laver jeg endda også mine egne opskrifter og designs. 

 

Jeg elsker også at lave arrangementer med venner og planlægge fester. Allerede som 12-årig startede jeg min egen bogklub, og den dag i dag er jeg stadig aktiv med én klub, hvor vi både læser horror, fantasy og feministisk queer-læsning. Jeg har også danset i flere år, og så er jeg lige begyndt at lave glasmosaik. Det kan lyde lidt vildt med alle de hobbyer, men de er også bare et udtryk for min ADHD. 

 

Jeg skriver også digte, og så arbejder jeg faktisk også på en fantasy-roman. Jeg sendte for nylig et udkast til et forlag, der gerne vil høre mere. Så nu må vi se, hvad det kan blive til. Så jeg venter lige med at afsløre mere for nu. 

 


Nomi Forchhammer

Vuffeli


Nomi er uddannet cand. mag i Film- of Medievidenskab Hun brænder for at fortælle og formidle historier om livet som hundeejer på godt og ondt. Og så er hun selv hundemor til Maximus, der er en blanding af en Border collie og Australian shepard.

Gør som 10.000 andre danskere

start fodertest & få gratis prøvepakke