Rådgivning og kundeservice | +45 52 22 95 96 | kontakt@vuffeli.dk | Alle hverdage: 9.00 - 15.00

Tilbage til oversigten

Behind the scenes

Når hunden får én på rette livsspor

Når hunden får én på rette livsspor

Når hunden får én på rette livsspor

08. december 2023

l

Af Nomi Forchhammer

Om forfatteren

Josephine Zeltner er Vuffelis Head of Brand, spirende forfatter, selverklæret nørd og hundemor. Livet med hunden Valde viste sig at være starten på et helt nyt kapitel i hendes liv. Dyk ned i historien her. 


Kan I huske dengang i folkeskolen, når man skulle sælge kager eller andre sager, for at tjene penge til en god sag? Dengang fik jeg altid at vide, at jeg var typen, der kunne sælge sand i Sahara. Jeg elskede at fortælle historier og give et ekstra lag til det, vi solgte. Jeg oplevede, at folk fik mere værdi ud af det, de købte - og ofte købte de også mere. På den måde kan man faktisk se det som kimen til dét, jeg laver i dag. I skolen brugte jeg også meget tid på at skrive historier, og så få mine kammerater til at udspille dem som små teaterstykker. Siden da har jeg altid vidst, at jeg skulle lave noget, hvor jeg kunne formidle og være kreativ. Jeg skulle bare finde ud af hvordan.

Jeg er vokset op i et miljø, hvor der var rigtig meget fokus på erhvervslivet, så det føltes meget naturligt for mig at læse erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på CBS. Jeg læste også en gymnasial linje, der handlede om samfund og erhvervsøkonomi, så jeg har nok altid haft en oprigtig interesse i erhvervslivet, men det var ikke så meget tal og økonomi, det handlede om. 


På min uddannelse var jeg mest optaget af alt det, der drejede sig om, hvordan kommunikation kan påvirke mennesker og deres adfærd. Det er i høj grad også en viden, jeg har brugt og stadig bruger meget i hele mit arbejdsliv, og som jeg bliver klogere på hver dag. 


Meningen med hundelivet 


Hvis der er noget, jeg virkelig interesserer mig for, så går jeg i fuld nørde-mode, og lærer alt om det. Jeg er jo nok bare en kæmpe nørd med de ting, jeg interesserer mig for helt generelt. Så da jeg for to år siden blev hundemor til Valde, skulle jeg bare lære alt, der var om hundelivet. Hvad er den rette ernæring? Hvordan sørger jeg for at opfylde alle hans behov? Og hvordan er jeg den bedste hundeejer? 


I alt det her nørderi opdagede jeg også noget andet. Det er i hvert fald ikke en overdrivelse at sige, at Valde startede en rejse for mig, der bragte mig tættere på mit autentiske jeg. I alle mine voksne år, før han kom ind i mit liv, har jeg gået ned af en sti, som jeg ikke har stillet de store spørgsmål til. Jeg tog en uddannelse og fik et job, som de fleste jo gør. Men jeg blev pludselig klar over, at jeg igennem mange år havde negligeret mange af de interesser og ting, der plejede at give mig glæde og værdi i mit liv. Valde fik mig nemlig på mange måder til at sætte farten ned og mærke efter, hvad der egentlig er godt for mig. Lidt højtflyvende kan man sige, at han har hjulpet mig med at finde hjem i mig selv - og han hjælper mig fortsat med at holde snuden i sporet. Han er så umiddelbar og nærværende i alt dét, han gør, og det inspirerer mig meget. 


Formidling, fordybelse og fællesskab 


I mit arbejde hos Vuffeli sørger jeg for at forbedre den kunderejse, som alle Vuffelis medlemmer er på. Jeg tester en masse nye initiativer og sørger for at implementere dét, der virker. Da jeg startede i Vuffeli, var det som Head of Customer Experience, men nu er jeg trådt ind i en ny rolle som Head of Brand. Det betyder, at jeg skal involvere mig langt mere  i Vuffelis kommunikation på alle vores kanaler. 


Sandheden er nok, at jeg ikke var endt her hos Vuffeli, hvis ikke Valde havde fået mig til at lave så meget selvransagelse. Her kom jeg nemlig frem til, at jeg skal gå efter tre værdier for at være i kontakt med dét, der giver mig mest mulig energi og glæde: fordybelse, formidling og forbindelse.

I mit arbejde har jeg god tid til at fordybe mig i hundeuniverset og kundernes behov. For at vi bedst muligt kan løse de behov, ligger der en vigtig opgave i at lave den rette formidling. Når jeg så videregiver den hjælp, bliver der skabt en helt særlig forbindelse og fællesskab - hvilket er en af de ting, der betyder allermest for mig. Min mission - både på arbejdet og i livet generelt -  er at skabe en samhørighed med ligesindede mennesker, naturen og samfundet. Den mission føler jeg i høj grad, jeg bliver nødt til at tage et stort ansvar for at tilfredsstille for at kunne være den bedste version af mig selv. Alt det kom jeg frem til på grund af Valde - er det ikke vildt, hvad en havaneser kan få en til at indse? 


En hemmelig dramatisk roman 


Jeg har tit leget med tanken om, at det ville være fedt at være livsstilsekspert, fordi jeg er så fascineret af andre mennesker og i at følge med i det liv, der udspiller sig for snuden af mig. Det er en af de interesser, der kommer til udtryk i den roman, jeg er ved at skrive. Det er drama, der skildrer en masse af nutidens udfordringer. Men jeg kan ikke sige så meget mere. Jeg tror, jeg selv skal være længere i processen for at være klar til at fortælle, hvad det handler om.


Jeg tror  egentlig, at det er meget typisk, at os skrive-nørder holder lidt igen med at dele ud af sine skriverier. Men det er nok fordi, at jeg synes, det jeg skriver om, har så vigtigt et budskab, og derfor føler jeg  et enormt stort ansvar for at formidle det på den helt rigtige måde, så jeg  ikke misser den chance jeg har for at viderebringe det. Det føles meget delikat og privat. Lige så snart jeg siger noget højt, så forpligter det jo også. Hvis jeg fortæller, hvad det handler om, så hænger det ved - og hvad så hvis jeg finder på noget mere spændende?

Lige nu ved jeg bare, at processen i at skrive er så meningsfuld og berigende for mig. Så der er ikke noget, der skal forceres. Så om det tager 1, 2 eller 10 år, aner jeg ikke. Men det er også det smukke i det. 
Nomi Forchhammer

Vuffeli


Nomi er uddannet cand. mag i Film- of Medievidenskab Hun brænder for at fortælle og formidle historier om livet som hundeejer på godt og ondt. Og så er hun selv hundemor til Maximus, der er en blanding af en Border collie og Australian shepard.

Gør som 10.000 andre danskere

start fodertest & få gratis prøvepakke