Rådgivning og kundeservice | +45 52 22 95 96 | kontakt@vuffeli.dk | Alle hverdage: 9.00 - 15.00

Tilbage til oversigten

Behind the scenes

Kreativ ord-nørd med forkærlighed for Dungeons and Dragons

Kreativ ord-nørd med forkærlighed for Dungeons and Dragons

Kreativ ord-nørd med forkærlighed for Dungeons and Dragons

06. juli 2023

l

Af Sofie Simone Jacobsen

Om forfatteren

Nomi Forchhammer er Vuffelis Head of Brand og hundemor til Max. Vi fangede hende til en snak om arbejde, hundeliv og hendes yndlings hobby; Dungeons and Dragons.

 

Dengang jeg besluttede mig for at læse Film- og medievidenskab, havde jeg ingen idé om, hvad jeg skulle bruge uddannelsen til. Jeg havde faktisk bare taget en test, der hed “Hvad skal du læse?”, og så var det det bedste match. I virkeligheden synes jeg, at der er mange ting i min studietid og i mit arbejdsliv, som er sket lidt tilfældigt - og det kan let lyde som om, at jeg ikke går op i, hvad jeg laver. Men tværtimod, så tror jeg altid, at jeg intuitivt er gået efter de ‘veje’, som føltes bedst i maven. Ja, det er en kæmpe kliché, men mavefornemmelsen tager sjældent fejl. 


Som Head of Brand for Vuffeli er jeg den, der sørger for at udvikle og holde snor i al den kommunikation, vi laver. Som virksomhed er vi tilgængelig på et hav af platforme, og man skal ikke være i tvivl om, at det er os, man møder på nogle af dem. De erfaringer jeg trækker på i mit arbejde, er sådan en god blanding fra studiet - særligt når jeg går i fuld-nørde-research-mode på nye produkter eller tendenser i hundeverdenen, og så en god portion ‘håndarbejde’ i at skrive og være kreativ. Der er mange, der fejlagtigt tror, at det med at komme på gode idéer, er noget der bare dumper ned fra himlen. I virkeligheden er kreativitet en muskel, der skal trænes og aktiveres. Og så bliver den bedre og bedre, jo mere man bruger den. 


Hårdt arbejde at have hund

 


Jeg er selv hundemor til Max, der er en blanding af en border collie og en australian shepherd. Han er en ægte corona-hund, der landede i en rigtig svær periode af mit liv, hvor jeg havde mange lange, triste dage i sengen - og det skal jeg lige love for, at man ikke kan med en Max i huset! 


Han er ikke altid den hund, jeg har lyst til - men han er altid, den hund jeg har brug for. Han har en fantastisk evne til altid at kunne få mig til at grine og ikke mindst få mig op og ud af lejligheden. Så kan jeg godt tilgive ham for at være lidt af en laban. Han har nogle adfærdsudfordringer i at være meget udadreagerende overfor nogle andre hunde. Det er jeg nødt til at arbejde med hver dag - men i sidste ende, er det hårde arbejde det værd, fordi det bare er så hamrende hyggeligt at være en del af hans selskab. 


Jeg synes, det er ret vildt, hvor mange der er holdninger til én baseret på den hund, man har. Jeg oplever i hvert fald tit, at fremmede kommenterer “Ej med sådan en hund, skal du så ikke ud at løbe med ham” eller “husker du også at gå til agility med ham?” - Som om, jeg ikke er mit ansvar bevidst omkring at have netop den type hund. Det kan godt provokere mig, selvom jeg ved, at spørgsmålene sikkert kommer fra et kærligt sted. Man går jo ikke hen til folk med babyer og siger “sørger I for at have nok plads til ham i lejligheden?”. Det er sat lidt på spidsen, men som hundeejer bliver jeg stadig forbløffet over, hvor meget folk tror, de har ret til at blande sig. 


Når hundelivet skal fyldes med magi 

 


Min hverdag er godt fyldt op med hunde-emner - både på arbejde og privat. Men når jeg virkelig har brug for et break, så spiller jeg Dungeons and Dragons. Min kæreste introducerede mig for det, for 7 år siden og jeg har været totalt hooked siden da. 


Til dem der ikke kender det, skylder jeg nok lige en forklaring: Man spiller det ligesom ethvert andet brætspil ved et bord. Men der er ikke en fast spilleplade, og man spiller ikke som sig selv. Man er en karakter, med en forhistorie, motiv og fejl. Og så er der en Dungeon-master, der styrer spillet og også spiller de karakterer, man møder undervejs. Det kan også kaldes et bord-rollespil. Og så er universet meget inspireret af Tolkiens Ringenes Herre-univers.

Lige nu spiller jeg det sammen med en fast gruppe af venner, hvor min kæreste er Dungeon-master. Det tiltaler mig meget at kunne spille en fiktiv karakter i et magisk univers, og så er det bare virkelig sjovt og noget, man kan bruge adskillige timer på - på den gode måde selvfølgelig. Bølgerne kan også gå rigtig højt, når man er i nogle vilde kampe mod nogle varulve eller vampyrer. Men det er virkelig en fed hobby, jeg kun kan opfordre alle til at prøve af! 

Gør som 10.000 andre danskere

start fodertest & få gratis prøvepakke