Rådgivning og kundeservice | +45 52 22 95 96 | kontakt@vuffeli.dk | Alle hverdage: 9.00 - 15.00

Tilbage til oversigten

Behind the scenes

Racercyklist med iværksætterdrømme

Racercyklist med iværksætterdrømme

Racercyklist med iværksætterdrømme

14. juli 2023

l

Af Nomi Forchhammer

Om forfatteren

Mathilde Lund-Jensen er Vuffelis Head of Partnerships. Hun skaber samarbejder, der hjælper Vuffelis mission om det gode hundeliv længere ud - og så er hun selv på en mission om at ændre cykelsporten for kvinder. Vi tog en snak med hende om hendes (hurtige) vej fra gymnasiet, landevejene til Vuffeli og videre ud i fremtiden. 


I gymnasiet var jeg virkelig ikke en bogorm. Jeg var hende der, der sad bagerst og chattede med folk, internet-shoppede og drillede lærerne i stedet for at følge med i undervisningen. Det sagde mig ingenting, så hvorfor blev jeg egentlig på gymnasiet? Der var et fællesskab med fester og venner. Og nok også fordi det var normen, hvor jeg kommer fra. 


Da jeg skulle vælge en uddannelse, kiggede jeg på Copenhagen Business Academy. Deres tilgang er meget mere hands on, så det tiltalte mig langt mere. Jeg kunne i hvert fald ikke se mig selv som en CBS’er med hovedet gravet ned i en masse bøger. Jeg har lige færdiggjort en AP som markedsføringsøkonom, og er nu i gang med at toppe den af med en PBA i international handel og markedsføring


De ting, jeg har lært igennem min uddannelse, lægger sig meget tæt op ad erhvervslivet. Jeg lærer om strategier og rigtige cases. Og så bliver man også opfordret meget til selv at komme ud og gøre sine egne erfaringer. Praktik er en obligatorisk del af mange af uddannelserne derinde, og man kan endda tage en praktik i sin egen virksomhed, hvis man går og har iværksætterdrømme. Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig. Jeg har nemlig en rigtig fed idé til en virksomhed, jeg gerne vil starte. 

En drøm om bedre cykeltøj til kvinder 

 For et års tid gjorde jeg min debut i racer-cykelverdenen, og jeg har været hooked lige siden. Jeg har en masse venner, der cykler og mine to brødre cykler også - så jeg har haft nogle tæt på mig, der kunne hjælpe mig med at komme i gang. 


Barrieren for at starte er virkelig høj og dyr. Det er ikke ligesom at købe et par løbesko og så er man i gang rundt om søerne. Man skal have den helt rigtige cykel, tøj, sko og hjelm. I cykelverdenen er der en masse uskrevne regler; lige fra hvilken farve ens gear skal have til hvilken vej styret skal hælde. Den slags ting har jeg det svært med, fordi så lader det til, at der kun er en rigtig ting at gøre. Helt generelt, kan jeg bare godt lide at være anderledes og gå mod strømmen. 


Ikke desto mindre ender jeg alligevel med at have alt det cykelgear, fra de mærker som alle andre også cykler rundt i. Dér opdager jeg ret hurtigt, at produkterne slet ikke lever op til prisen. Elastikkerne i tøjet sidder håbløst, så for mig bliver det ret hurtigt klart, at det her slet ikke er designet til kvinder. 


Cykelsporten er i mine øjne kendt for at være den her mandsdominerede pikmåler-sport. Det giver mig endnu mere blod på tanden til at være en del af den, fordi det lidt implicit ikke er “meningen”, at kvinderne skal være i sporten. Jeg kan godt lide at være med til at insistere på kvindernes plads og at være hurtig og performe. Jeg har en grundindstilling i livet om, at jeg kan meget mere end jeg tror, og det mærker jeg virkelig, når jeg sidder på den sadel. Men det jeg også mærker, er at cykelsporten svigter de kvindelige ryttere, og tror man kan slippe af sted med at gøre herretøjet en smule længere eller bredere for at passe til os. 


Jeg drømmer om at starte mit eget cykeltøj-brand til kvinder. Det skal være designet til os, og gøre op med den mande-bias, der hersker i cykelsporten. Jeg er allerede gået lidt i gang og leder efter producent, der kan lave de første produkter. Jeg har høje ambitioner, men jeg er også bevidst om, at det er en proces - og jeg ved præcis, hvordan det skal være, og hvordan det ikke skal være! 

 

Et arbejde om samarbejder med hunde og mennesker 

 


I Vuffeli sørger jeg for at udbrede budskabet om det gode hundeliv igennem samarbejder med mennesker og andre virksomheder. Vores samarbejde med Agria Dyreforsikring er et, jeg er rigtig glad for, fordi det giver værdi for både deres og vores kunder. 


Derudover sidder jeg også og sørger for at sætte samarbejder op med opdrættere, hundetrænere og dem, der selv deler ud af hundelivet på de sociale medier. 


Det arbejde jeg laver passer helt vildt godt til, hvem jeg er som person. Jeg elsker at samarbejde med mennesker, og holder enormt meget af at være i kontakt med et væld af forskellige typer. På den lange bane, kan jeg også se, hvordan det her gavner mig, når jeg en dag skal stå på egne ben. Når jeg starter op med at lave cykeltøj til kvinder, bliver det nemlig altafgørende, at jeg også kan skabe et fællesskab med andre kvindelige cykelryttere, der både skal være meningsfyldt på et personligt og professionelt niveau. 


Nomi Forchhammer

Vuffeli


Nomi er uddannet cand. mag i Film- of Medievidenskab Hun brænder for at fortælle og formidle historier om livet som hundeejer på godt og ondt. Og så er hun selv hundemor til Maximus, der er en blanding af en Border collie og Australian shepard.

Gør som 10.000 andre danskere

start fodertest & få gratis prøvepakke