Nora Goodstein

Vuffeli

Nora er uddannet cand.mag. og har stor erfaring med at formidle videnskabelige studier og research om hunde. Nora brænder for at skabe forståelse for vores firbenede venner, heriblandt deres sundhed, udtryksformer og relation til omverden, så vi sammen kan sikre, at de trives bedst muligt.

Tilbage til oversigten

Bag hunden

Agility-udøver Henrik Bjældager: "Det handler om at være et team"

Agility har ikke alene skabt stærke bånd mellem Henrik og hans hunde. Det har også lært ham, hvor forskellige hunde er, og hvor meget man kan opnå, når man tager hensyn til, at de præcis som os, hver især har deres egen personlighed og særlige behov både på banen og derhjemme.
Henrik Bjældager og hans ft-cocker spaniel, IPA.

Henrik Bjældager og hans ft-cocker spaniel, IPA.

30. March 2022

l

2 minutter

Af Nora Goodstein

Om forfatteren

Del på:

Henrik Bjældager er skolelærer, far til to, agility-udøver og formand i Sorø Hundevenner.

“Det hele startede, da vi gik til hvalpetræning med vores første hund, Aja. Helt tilfældigt tog vi til klubmesterskab, nede i den klub vi stadigvæk går i. Der fandt vi ud af, at agility var skidesjovt. Nu er det en kæmpe hobby for mig,” forklarer Henrik.

 

 

En helt særlig energi

 

Der er fuld fart på familiens to ft-cocker spaniels, Arthur på seks et halvt år og IPA, der lige er fyldt et år. Sammen med Henrik bruger de timevis på træningsbanen, og så snart det er tid til stævne, tager hele familien campingvognen med på tur. For hundene er vigtige medlemmer af familien. Når Arthur og IPA ikke løber rundt på agilitybanen, er de kærlige familiehunde og børnenes bedste venner.

 

“Det fantastiske ved at arbejde med hunde er, at de hver især har deres egen personlighed. Man får et helt særligt bånd. Det mærker man også tydeligt, hvis man prøver at løbe med en andens hund. Der er altid sådan nogle usagte, interne aftaler. Hunden bliver din makker og partner på banen,” fortæller han.

 

Og det er ikke til at tage fejl af, at der opstår en særlig forbindelse og et tæt samarbejde mellem hund og ejer. “Man skal have en form for værktøjskasse, som man kan bruge til at finde de bedste måder at komme rundt på banen på. Og så handler det om at finde ud af, hvad der giver bedst mening for dig og din hund. Jeg spiller også badminton og volleyball, og der har man jo også nogle tekniske færdigheder – men det er ikke så tit, at ketcheren har sin egen fri vilje,” siger Henrik med et smil.

 

 

40 sekunders intens spænding og masser af sjov

 

“Når vi ankommer til agility, er hundene altid super glade og helt oppe at køre, for de synes, det er vildt sjovt. Der er virkelig gang i den, og det går hurtigt. Det tager gerne 30-40-50 sekunder at løbe en bane. Der er høj intensitet og fuld energi, og det kan jeg godt lide,” forklarer Henrik.

“Og så er det meget socialt. Det er fedt at være sammen om det og se de andre løbe. Vi savner stævnerne, klubkammeraterne og vores agility-familie helt sindsygt her under corona.”

 

cocker spanielen Arthus ligger på agilitybanen

 

 

Ro i maven

 

For Henrik er de to firbenede familiemedlemmers sundhed og trivsel en absolut topprioritet.

“Det er vigtigt for os, at vores hunde er glade og afbalancerede, og at de har det godt. Det er nr. 1. Derfor har vi altid prioriteret ordentligt foder. For os er det vigtigt med høj kvalitet. Vi er meget opmærksomme på, om vores hunde har den rette energi, får dækket deres specifikke ernæringsmæssige behov og er glade for at spise deres mad – og så selvfølgelig deres fordøjelse. Det er en af grundene til, at vi er virkelig glade for Vuffeli. Førhen havde Arthur ofte dårlig mave, til trods for at vi havde prøvet en masse forskelligt foder. Nu har han ingen maveproblemer. Og det har bare kørt super lige siden,” forklarer Henrik.

“Jeg har brugt flere år på at finde frem til det rette foder til mine hunde. Vuffeli har været en stor hjælp for mig, og derfor vil jeg bare gerne dele min gode oplevelse med andre hundeejere, der måtte være faret vild i foderjunglen.”