Nora Goodstein

Vuffeli

Nora er uddannet cand.mag. og har stor erfaring med at formidle videnskabelige studier og research om hunde. Nora brænder for at skabe forståelse for vores firbenede venner, heriblandt deres sundhed, udtryksformer og relation til omverden, så vi sammen kan sikre, at de trives bedst muligt.

Tilbage til oversigten

Bag hunden

Rasmine Laudrup og Cathrine Dufour: Om at få det hele til at falde i hak

For mange er kærligheden til dyr stor – for nogle så stor, at det ligefrem bliver en livsstil. Det kræver noget særligt, men giver også noget ganske særligt tilbage. Vi var på besøg hos Vuffeli-medlemmerne Cathrine og Rasmine Laudrup-Dufour til en snak om livet og lykken på deres gård i Nordsjælland.
Vuffeli er på besøg hos Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup.

Vuffeli er på besøg hos Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup.

04. April 2022

l

6 minutter

Af Nora Goodstein

Om forfatteren

Del på:

Sammen tog de springet og flyttede på landet for at udleve deres drøm. 

Rasmine og Cathrine gæster ofte de danske og internationale ridebaner. Men deres base ligger i Fredensborg.

“Bondegården”, som de selv kalder den, er et moderne og velholdt hestested, der huser nogle af verdens bedste heste og lovende talenter. Foruden de to logrende familiemedlemmer Cookie og Carla.

Hundene vimser om fødderne på os og spurter med ud i stalden. De kender klart vejen.

 

Fakta

Cathrine Laudrup-Dufour, 30 år, er dressurrytter. Sammen med hesten Bohemian er hun nr. 3 på verdensranglisten. Ekvipagen blev nr. 4 ved OL i Tokyo – individuelt og for hold. Hun har vundet DM i dressur adskillige gange som både junior og senior og har flere EM-medaljer i bagagen.

Rasmine Laudrup-Dufour, 28 år, er springrytter. Hun er uddannet inden for shipping, men gik all in på ridesporten for få år siden og har ikke set sig tilbage siden.

Parret blev gift i 2021 og sammen driver de deres eget hestested i Fredensborg.

 

 

 

En hverdag fuld af høposer og højt tempo

 

Ridesporten og kærligheden til hinanden og dyrene er centrum for hverdagen i Fredensborg.

De starter typisk dagen sammen kl. 5 om morgenen med fitness. Herefter går de i stalden og ordner alt fra hove til høposer, inden de går i gang med ridning, træning, møder og undervisning. Hundene slentrer med rundt på staldgangene, og når dagen er forbi slænger de sig i sofaen.

 

“Vi render rundt her hele dagen med hundene og hestene. Det er mere en livsstil, end det er et arbejde.”

Cathrine Dufour
 

“Jeg har egentlig altid drømt om at få lov til at leve af min passion. Det er virkelig en gave,” tilføjer hun.

 

 

Der, hvor det hele startede

 

Sammen har de bygget et fælles hjem. Ambitioner, mål og milepæle deles de også om.

“Jeg er ikke rigtig fra en hestefamilie, så mine forældre har altid sagt: få dig nu en uddannelse. Jeg startede med at have ridning som hobby og tog en uddannelse inden for shipping og sad i et shipping-firma. Men da jeg var færdiguddannet, tænkte jeg, ej ved du hvad, jeg skal simpelthen prøve at gå efter det. Så mødte jeg Cathrine, og vi blev ret hurtigt enige om, at det her skulle vi prøve at give et skud sammen. Og det er gået meget godt indtil videre,” fortæller Rasmine med et smil.

 

Rasmine Laudrup og Cathrine Dufour til hest på deres ridested i Fredensborg

 

I dag er der et stort team bag parret og deres hestested i Fredensborg. Og det er en fælles indsats at nå op på podiet.

“For mit vedkommende har det betydet alt, at kunne få lov til at prøve at jagte mine drømme. Mine forældre har altid været en kæmpe støtte, da jeg var yngre – nu er det Rasmine, der er the rock. Det betyder jo alt. Jeg er mega taknemmelig for det,” fortæller Cathrine.

“Én ting er, at det er mig, der stiller mig op på podiet. Men man glemmer bare hele holdet, som sørger for, at alt fungerer til stævnet og herhjemme. Og de mange måneders arbejde, der ligger forinden et resultat til et stort stævne,” forklarer Cathrine og tilføjer:

 

“Det kan kun lade sig gøre, fordi jeg har et helt unikt team omkring mig.”

 

 

Timevis af træning er endnu mere værd end medaljer

 

Hvis ikke de har en hund i favnen, er det hestene, der kalder. Og det er og bliver kærligheden til dyrene, der er det vigtigste for parret.

 

“At have sådan et tæt bånd med dyrene er bare fantastisk. De er så taknemmelige og umiddelbare. Når man lærer dem at kende, og hvordan man skal læse dem, så er de bare virkelig fantastiske at arbejde med.”

Rasmine Laudrup

 

“På mange måder er de nemmere at være omkring end mennesker,” indskyder Cathrine med et grin.

 

Rasmine Laudrup og Cathrine Dufour hygger i deres køkken med deres hunde

 

“Hvis jeg skulle vælge mellem elite-delen og træningsdelen, ville jeg til enhver tid vælge træningsdelen. Jeg elsker at være hjemme, og jeg elsker det daglige arbejde med hestene,” fortæller Cathrine.

“Og der er ikke noget bedre end at komme hjem til to små glade hunde,” tilføjer hun.

 

 

Partnere og derefter business-partnere

 

OL-ringene pryder ridehuset og rosetter og medaljer vælter ned ad væggene bag stalddørene. Parret er drevet af drømme, disciplin og passion. Appetiten på oplevelser og udfordringer er stor.

“Det har været et stort spring at rykke herud på vores egen gård. Vi arbejder sindssygt meget og har lange, travle arbejdsdage. Selvom vi er på den samme gård, er det ikke altid, at vi ser hinanden så meget. Så det er sindssygt vigtigt, at vi har vores base, hvor vi kan slappe af og se hinanden – og også være partnere og ikke bare business-partnere,” fortæller Cathrine og tilføjer:

 

“Vi holder fast i hinanden, så det ikke bare bliver forretning. For hvorfor skulle vi gide køre forretningen for fulde drøn, hvis ikke vi kunne nyde den med hinanden?”

 

Cathrine Dufour i stalden med Cassidy og hundene

 

 

Der burde være plads til hele holdet på podiet

 

De elsker hverdagen og fejrer succeserne sammen. Med hele teamet. For det kræver mange hænder og blik for detaljerne at få det hele til at køre.

“En præstation med et hvilket som helst dyr kræver mere end almindelig træning. For vores vedkommende er det alt fra foder til smed, trænere; der bliver fløjet ind, behandlere; massører og kiropraktorer. Man kan se dyret som en enhed, der er sat sammen af mange forskellige dele, der hjælper med at få det til at køre,” fortæller Cathrine og fortsætter:

 

“Der er mange specialister, som hjælper os med at få de små detaljer til at falde i hak. Det, tror jeg, gør en stor forskel for, at vi opnår et godt resultat. Vi er detaljeorienterede og går 100 % op i at optimere.”

 

Rasmine Laudrup og Cathrine Dufour har deres hunde på skødet i stalden

 

“Ét er, at man står på podiet og får en sløjfe eller er til præmieoverrækkelse. Men man får faktisk sjældent fejret sejrene med teamet, fordi hverdagen går i gang igen. Så vi er blevet enige om, at vi skal fejre succeserne. For det er trods alt det, vi lever højt på,” siger Rasmine.

“Og det er det, alle knokler for hver dag,” tilføjer Cathrine.

 

 

Det handler om at holde fast

 

Men hvordan bevarer man motivationen, når man kører et professionelt setup og en gård med heste og hunde, der kræver en hver eneste dag? 

“Mit bedste råd, som jeg selv prøver at leve efter, er: Man har ikke altid motivationen, men når man ikke har den, så er man nødt til at arbejde på sin disciplin. Det, tror jeg helt klart, er grunden til, at vi har fået stablet det her på benene sammen,” fortæller Rasmine og uddyber:

 

“Det er ikke rosenrødt, og man har ikke motivationen hver dag. Sådan er det bare. Men der hiver vi disciplinen op af lommen, og så kører vi på den.”

 

Cathrine tilføjer: “Det er hårdt arbejde. Især når der ligger ti cm sne udenfor, og det bare er bidende koldt. Så det er vigtigt at huske at holde fast i glæden, og hvorfor du startede. For mit vedkommende var det slet ikke ridning i starten, det var mere at være sammen med hestene.”

“Hold fast i, hvorfor du startede, og de dage, hvor motivationen er lav, så er det disciplin,” slutter Cathrine.